adscode

Yeni Bir Sendikal Kazanım Daha! Marmara Üniversitesi Yemek Ücretlerinde İndirim

Türk Eğitim Sen'in Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ile 29 Aralık 2011 tarihinde yaptığı ve imzaladığı 2011/2. Dönem Kurum İdari Kurulu kararları gereği, Marmara Üniversitesi akademik ve idari personeli…

Yeni Bir Sendikal Kazanım Daha! Marmara Üniversitesi Yemek Ücretlerinde İndirim
Özel Eğitim

 

 

          Marmara Üniversitesinde yetkili sendika olarak Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ile imzaladığımız yemek fiyatları ile ilgili 2011/2. Dönem Kurum İdari Kurulu Kararı aynen şöyledir:

 

“Madde 19- 2012 bütçesi E cetvelince yer alan “Ankara, İstanbul ve İzmir illerinin Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde görev yapan personel için yemek maliyetinin azami 3/2 si olarak uygulanabilir” hükmü gereğince Marmara Üniversitesinde de yemek maliyetinin 3/2 sinin kurumca karşılanmasını;

Karar 19- 657 Sayılı Kanunun 212.maddesine dayanılarak hazırlanan ve 19.11.1986 tarihli ve 86/11220 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin 4.maddesi uyarınca yemek maliyetlerinin azami 2/3’ü ödenebilmesi için Maliye Bakanlığından ek bütçe istenmesine karar verilmiştir.”

 

          Bu kararın uygulanmasına yönelik Marmara Üniversitesi Rektörlüğü gerekli çalışmaları yaparak akademik ve idari personel ile öğrencilerin yemek ücreti fiyatlarının düşürülmesi için 7 Şubat 2012 tarihinde yapılan Marmara Üniversitesi Yönetim Kurulu toplantısında karar aldı.

 

Karar gereği;

 

Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentlerin 3,750 TL olan yemek ücreti 3 TL’ye

Öğretim Görevlisi, Okutman ve Araştırma Görevlilerinin 3,750 TL olan yemek ücreti 2 TL’ye

 

İdari Personelin (bütün memurların) 2,5 TL olan yemek ücreti 2 TL’ye

 

Öğrencilerin 1,5 TL olan yemek ücreti 1 TL’ye indirildi.

 

          Bu kararın Marmara Üniversitesindeki bütün akademik ve idari personele hayırlı olmasını dilerken, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül’e ve Yönetim Kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum.

 

 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen

İstanbul İl Başkanı

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)