adscode

Demir, '4+4+4 Eğitim Sistemimizi Yok Etmiştir'

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ziyarette Eğitim-İş Burdur Şubesine bağlı sendikalı öğretmenlerle görüştükten sonra gündemi de değerlendirdi.

Demir, '4+4+4 Eğitim Sistemimizi Yok Etmiştir'
Özel Eğitim






Demir 4+4+4 yasası ile ilgili olarak, "Türkiye’deki eğitim sistemine büyük anlamda tahribatlar verdi. Birincisi eğitimin bilimsel yanı tamamıyla ortadan kaldırıldı. Tevhidi Tedrisat Yasası yok sayıldı. Eğitimin bilimsel, ulusal yanı yok sayıldı. İkinci tahribat eğitim çalışanlarına oldu. Çocuklarımız, velilerimiz etkilendi. Çocuklarımız bizzat 66 ay ve küçük olan çocukların psikolojileri bozuldu. Bir yandan 83 aylık çocuk bir sınıfta, bir yanda 66 aylık bir çocuk aynı sınıfta. Aralarında neredeyse 24 aylık bir fark var. Pedagojide bir harf bile çok önemliyken, biz 83-84 aylık çocuklarla 66 aylık çocukları aynı sınıfta tuttuk eğitim ve öğretim yaptırmaya çalıştık" dedi. 66 aydan vazgeçilmesini isteyen Demir, "Okula başlama yaşı küçük olabilir. İlkokula başlama yaşı kesinlikle 72 ay olmalıdır” dedi.


4+4+4 eğitim sisteminin en çok öğretmenlere zarar verdiğini belirten Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "4+4+4 sistemi ile beraber öğretmenler ciddi sorunlarla karşılaştılar çünkü daha önce 8 yıllık kesintisiz eğitimde ilk 5 yıl ilkokul, ikinci 3 yıl ise ortaokul gibi algılanırken, şimdi ilkokul 4’e düşünce birçok sınıf öğretmeni norm kadro fazlası oldu. Türkiye’deki sınıfların öğrenci sayılarını 24 öğrenciye düşürecek, 24 öğrenciye göre yeni bir norm kadro ayarlaması yapacak ve norm kadro fazlası durumunda olan öğretmenlerin de mağduriyetleri bu şekilde giderilmiş olacak" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dershanelerin kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamaları da değerlendiren Demir, "Elbette ki biz Eğitim-İş olarak dershanelerin kapatılmasını, eğitimin devletin okullarında kamusal eşit, tarafsız olmasını istiyoruz ama bu eğitim sistemi ile ezberci, eleyici, seçici, sınav odaklı eğitim sistemiyle dershaneleri kaldıramazsınız. Ne olur? Kaldırmış olduğunuz dershaneler yer altlarına iner. Sağlıksız koşullarda ne olduğunu bilmediğiniz, denetleyemediğiniz koşullarda gelişir. Daha büyük ciddi sorunlar ortaya çıkar. Sınav odaklı eğitim sisteminden vazgeçmelidir. Ondan sonra tabi ki dershaneler kaldırılmalıdır. Eğitim-İş olarak dershaneleri savunmuyoruz. Eğitim sistemimiz düzeltilerek kapatılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Demir, "Forma hiç olmazsa göreceli de olsa öğretmenin karşısında öğrenciyi eşitlemektedir. Bu ülkede en kötü koşullarda 5 milyon işsiz, 15 milyon yoksul vardır. Bu kadar işsizin, bu kadar yoksulun bulunduğu bir ülkede siz sınıfları ikiye bölemezsiniz. Serbest kıyafet dediğiniz zaman bir tarafınızda markaların sergilendiği bir bölüm, bir tarafınızda ise pazardan alınmış, çocuk üzerinde eğreti duran bir kıyafet. Bu çocuklarda ciddi travmalar yaşatmaktadır.Elbette ki gelir adaleti sağlanır, ülke gerçekten zenginleştikten sonra insanların ne giyeceğine biz karışamayız ama şu durumda ülkemizde serbest kılık kıyafet ortamının oluştuğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla devlet okullarında tekrar forma uygulanması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)