adscode

DES: 'Mağduriyetler Tam Olarak Giderilemedi'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan 2013 Şubat Özür Grubu atamalarını düzenleyen mevzuatın bu dönemde öğrenim özrü ve il içi özür durumuna bağlı yer değiştirmeleri kapsam dışında bırakıldığını…

DES: 'Mağduriyetler Tam Olarak Giderilemedi'
Özel Eğitim




Bakanlığın yayımladığı söz konusu kılavuzda il içi özür durumuna bağlı yer değişikliği açılmadığı için binlerce öğretmenin eşinden ve ailesinden uzakta bir yıl daha geçireceğini kaydeden Önsel, “Sağlık sorunları olanlarda bu düzenlemeden faydalanamıyor. İl/ilçe emri uygulamasının da biran önce yapılmasını istiyoruz. Öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermek için yayımlanan bu kılavuzun bütün mağdur öğretmenlerin taleplerini hakkıyla karşılayacak nitelikte düzenlenmesini ve ayrıca sağlık gibi hayati özürleri koşulsuz karşılamasını istiyoruz. Özür durumunun mahiyetinin genişletilmesi gerekiyor” dedi.
Alan değişikliği mağdurlarının çektiği sıkıntıların ve mağduriyetlerinin de biran önce giderilmesi gerektiğini kaydeden Önsel, “Öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını düşüren alan değişikliği mağduriyetinin hak ve adalet ölçütleri içerisinde ivedilikle çözümlenmesi gerekiyor. Öte yandan memur ve şeflerimizin görevde yükselme yönündeki talepleri de görmezden gelinmemelidir. Re’sen atamaların iptalini ve yönetici atamalarının bir an önce yapılmasını istiyoruz. ” dedi.
www.egitimajansi.com





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)