adscode

DES: Türkiye Muz Cumhuriyeti Değildir!

Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçeyi resmi dil ilan etmesinin 734. yıl dönümü kapsamında kutlanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan Demokrat Eğitimciler Sendikası…

DES: Türkiye Muz Cumhuriyeti Değildir!
Özel Eğitim

 

Kasım 2010’da yapılan 18. Milli Eğitim Şurasında sendika olarak verdikleri mücadele üzerine “Yabancı dil dersi dışındaki derslerin Türkçe verilmesi ve yabancı dilde eğitimin yasaklanması” yönündeki tekliflerinin kabul edildiğini ve Milli Eğitim Şura kararı haline geldiğini kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Sayın Başbakandan Türkiye'ye bir muz cumhuriyeti görünümü veren yabancı dilde eğitim ayıbına son vermesini istiyoruz . Şura kararının 2011-2012 eğitim döneminde uygulanmaya başlamasını bekliyoruz” şeklinde konuşarak, “Kamuoyunda yabancı dil öğretimi ile yabancı dil eğitiminin karıştırıldığını, DES’in her Türk gencinin birkaç yabancı dil bilmesini istediğini ve desteklediğini fakat bilimin ve eğitimin daha kalıcı, sağlıklı ve yaratıcı olması için Türkçe eğitimin şart olduğunu kaydetti.

 

Yabancı dilde eğitimin uygulandığı tüm ülkelerde eğitim sisteminin yozlaştığını, bilimsel gelişimin baltalandığını ve gençliğin eğitim aldığı dilin arkasındaki kültüre hayran, kendi değerlerini küçümseyen, kozmopolit bir ruhla yetiştiğini savunan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Çocuklarımız ve gençlerimiz kimi kolejlerde, kimi Üniversitelerde, akademisyenlerimiz bilimsel çalışmalarında yabancı dil dayatmasından dolayı adeta işkence çekmektedir. Yabancı dilde eğitim ve yabancı dil hazırlık sınıfları adı altında milyar dolarlarımız heba olmaktadır, dedi.

 

Yabancı dilde eğitimin üniversitelerden başlayarak ortaöğretime, ilköğretime hatta anaokullarına kadar özentiyle yaygınlaştırıldığını kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Bundan tam 6 yıl ülke genelinde yabancı dilde eğitime son verilmesi için imza kampanyası başlattıklarını ve kamuoyundan büyük ilgi ve destek gördüklerini söyleyerek, “Yabancı dilde eğitim veren bazı öğretim kurumlarının başarısının, yabancı dilde eğitim yapmalarından değil, seçme öğrenci almalarından ve onlara sağlanan gelişmiş olanaklardan kaynaklandığını kaydederek, “Yabancı dilde eğitim özenti, taklitçi bireyler yetiştirdiği gibi beyin göçünü tetiklemekte ve dilimizin, kültürümüzün gelişmesini engellemektedir” dedi.

 

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkçenin resmi dil olmasını sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey'i ve edebiyatımızın büyük ismi Yunus Emre'yi saygı ve minnetle anıyor, tüm dünya Türklerinin Dil Bayramı'nı kutluyorum, dedi.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)