adscode

'Dilovası Yine Öğretmensiz Kaldı'

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; Dilovası, nam-ı diğer Kanser Ovası’ndaki eğitim sorununu TBMM’ye taşıdı.

'Dilovası Yine Öğretmensiz Kaldı'
Özel Eğitim

 

 

 



Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

BAKAN AVCI’DAN YANIT İSTEDİ


Önergesinde; Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarını sınırları içinde barındırmasına rağmen sanayileşmenin getirdiği kötü hava koşulları nedeniyle adı Kanser Ovası’na da çıkan Dilovası’nda bu yıl 2’si sınıf öğretmeni, 84’ü branş öğretmeni olmak üzere 86 öğretmen ataması yapıldığını belirten Türkkan, ataması yapılan öğretmenlerin bile önemli bir kısmının henüz göreve başlamadığı Dilovası’nda norm kadroya göre halen 200 tane öğretmen açığının bulunduğunu vurguladı.


DİLOVASINA OLAN İLGİSİZLİK MODASINA SİZ DE UYACAK MISINIZ?


Dilovası için Kocaeli’nin sosyal yaşamı en geri kalmış, ekonomik bağlamda da en fakir insanların barındığı yer olarak tanımlayan MHP’li Türkkan, Bakan Avcı’ya Devlet’in bu ilgisizliğini siz de görmemeye devam edecek misiniz sorusunu yöneltti.

200 ÖĞRETMEN AÇIĞI OLMASINA RAĞMEN 86 ATAMA YAPILDI  

Önergesinde, Dilovası’nda 200 tane öğretmen açığı bulunduğunu, ilçede 86 atamanın yapıldığını ancak bu öğretmenlerin de önemli bir kısmının göreve başlamadığını ifade eden Türkkan, bu konuda da Bakan’dan açıklama istedi ve tekrar atama yapılıp yapılmayacağını sordu.
















            TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
                                                                                       



                            
                                                                       Lütfü TÜRKKAN
                                                                      Kocaeli Milletvekili     



Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarını sınırları içinde barındırmasına rağmen sanayileşmenin getirdiği kötü hava koşulları nedeniyle adı Kanser Ovası’na da çıkan Dilovası’nda bu yıl 2’si sınıf öğretmeni, 84’ü branş öğretmeni olmak üzere 86 öğretmen ataması yapıldı. Ataması yapılan öğretmenlerin bile önemli bir kısmının henüz göreve başlamadığı Dilovası’nda norm kadroya göre halen 200 tane öğretmen açığı bulunmaktadır.

Bu nedenle;

1-Kocaeli’nin sosyal yaşamı en geri kalmış olan, ekonomik bağlamda da en fakir insanların barındığı Dilovası’nda Devlet’in bu ilgisizliğini siz de görmemeye devam edecek misiniz?

2-Açık olan kadrolara atama yapmayı düşünüyor musunuz, eğer atama yapılması düşünülüyor ise 200 öğretmen açığı için kaç atama yapılması düşünülmektedir, bu ne zaman gerçekleşecektir?

3-Yeni eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen, ataması yapıldığı halde göreve başlamayan öğretmenlerden kaynaklanan açık nedeniyle nasıl bir yol izlenmesi düşünülmektedir?



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)