adscode

Doğu Akdeniz SAP’la anlaşma imzaladı!

Dünyanın lider “Kurumsal Uygulama Yazılımları” sağlayıcısı SAP ile KKTC’nin önde gelen üniversitelerinden Doğu Akdeniz Üniversitesi stratejik bir anlaşmaya imza attılar...

Doğu Akdeniz SAP’la anlaşma imzaladı!
Özel Eğitim

 

Anlaşma çerçevesinde SAP Üniversite İş Birliği Programı’na katılmış olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin öğrencileri, SAP sertifikasıyla mezun olarak iş hayatına bir adım önde başlayacaklar. SAP yazılımları Fortune 100 ve Forbes 2000 listelerindeki dünyanın lider firmaları tarafından tercih edildiğinden, SAP sertifikasına sahip olmak da yeni mezunların kariyerlerine iyi bir noktadan başlamalarına destek oluyor. 

 

Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen üniversitelerinden Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), dünyanın lider “Kurumsal Yazılım Uygulamaları” sağlayıcısı SAP ile stratejik bir iş birliğine imza attı. SAP’nin uluslararası çapta yürüttüğü Üniversite İş Birliği Programı’na katılan (SAP University Alliances Program) ilk KKTC üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde bundan böyle dünyanın lider şirketlerinin iş akışlarını en verimli hale getirmek için kullandığı güncel SAP yazılımları öğretilecek.

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, mezun olduklarında herkesin bir adım önünde olacak

Program çerçevesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi, SAP lisanslarını ücretsiz olarak öğrencilerinin eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanabilecek. Sunucunun Almanya’da yer aldığı bu modelde, üniversitedeki kullanıcılar web kullanıcı olarak sisteme bağlanıyorlar. Bu sayede üniversite, sunucunun bakımı ya da meydana gelebilecek herhangi bir problemle uğraşmak zorunda kalmıyor. Herhangi bir konuyu danışmak ya da bilgi almak içinse “Üniversite Yetkinlik Merkezi” ile iletişime geçebiliyorlar.

 

Üniversite İş Birliği Programı sayesinde üniversiteler derslerinde en güncel SAP sistemlerini kullanarak öğrencilerine interaktif bir eğitim ortamı sağlıyorlar. Öğrenciler dünyada 25’ten farklı sektörde kullanılan SAP programlarını öğrenerek mezun olduklarından, diğer mezunlara göre bir adım önde oluyorlar. Öğretim üyeleri ise SAP Üniversite İş Birliği’nin oluşturduğu portal sayesinde dünyadaki diğer öğretim üyeleri ile iletişime geçebiliyor ve deneyimlerini paylaşabiliyorlar.

 

Program kapsamında üniversite, öğrencilerine danışmanlık sertifikası eğitimi de verebiliyor. Fortune 100 ve Forbes 2000 listelerinde yer alan dünyanın lider firmaları tarafından tercih edilen SAP programlarını öğrenen öğrenciler, mezun olduklarında büyük bir avantaja sahip oluyorlar.

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi, programa katılan ilk KKTC üniversitesi oldu

DAÜ Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil NADİRİ, DAÜ'nün uluslararası bir üniversite olduğunu ve bu özelliğe söz konusu işbirliği protokolü ile bir halka daha eklendiğini ifade ederek, SAP Üniversite İşbirliği Programı'na üye olmanın önemli bir adım olduğunu vurguladı. DAÜ öğrencilerinin eğitimleri sırasında SAP programı ile tanışabilme şansına sahip olacaklarını söyleyen Prof. Dr. NADİRİ, bunun da öğrenciler için büyük bir donanım ve ayrıcalık olacağını ifade etti.

 

Dünya çapında 1.000’i aşkın üniversitenin yararlandığı SAP Üniversite İş Birliği Programı, Türkiye’de ise Ağustos 2010’da başladı. SAP Türkiye program kapsamında şu ana dek Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin yanı sıra ODTÜ, Bahçeşehir Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi ile de anlaştı. Doğu Akdeniz Üniversitesi, aynı zamanda programa katılan ilk KKTC üniversitesi olma özelliğine de sahip.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)