adscode

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na Yürüdü

Eğitim Sen kadro sorunlarının ve norm fazlası öğretmen mağduriyeti sorunlarının çözümü için Milli Eğitim Bakanlığına yürüdü. Yapılan açıklamada Bakan Dinçer, mağdur durumdaki öğretmenlerin sesine kulak…

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na Yürüdü
Özel Eğitim





Eğitim Sen kadro sorunlarının ve norm fazlası öğretmen mağduriyeti sorunlarının çözümlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığına yürüdü.
Güvenparkta toplanan Eğitim Sen üyeleri “resen atamaya hayır” “gerici bakan istifa” sloganları eşliğinde Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Çevik kuvvet polisi Bakanlık önüne barikat kurdu.

















Bakanlık önünde yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
“Tüm eleştiri ve itirazlarımıza rağmen eğitimde 4+4+4 dayatmasını hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı, yaşanan okul dönüşümleri sonrasında öğretmenleri, öğrencileri ve velileri çeşitli yönlerden mağdur etmiş, eğitimde yaşanan sorunların daha derinleşmesine neden olmuştur.
4+4+4 düzenlemesi daha uygulanmaya başlanmadan 30 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 70 bine yakın öğretmenin norm fazlası durumuna düşürülmesi eğitimde yaşanan ve halen devam eden kaosun ilk habercisi olmuştur.
Eğitim Sen olarak önerimiz, haftalık 15 saat ders yükümlülüğü olan herkesin norm içinde sayılması ve Bakanlığın kendi yanlışının faturasını norm fazlası durumuna düşürdüğü öğretmenlerin sırtına yıkmamasıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nı bir kez daha uyarıyor, norm kadro mağduru öğretmenlerin sesine kulak vermeye çağırıyoruz.”
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e yönelik istifa çağrısını yineleyerek eylemi sonlandırdı.
(soL - Ankara)





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)