adscode

En İyi Stand Tasarımı, Eğitim Bursu ile Ödüllendirilecek

Türkiye karton ambalaj sektörü, ülke içi kullanımını artırmak amacıyla ‘Karton Ambalaj ve Stand Tasarım Yarışması’ tertip ediyor. Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinde okuyan öğrencilere…

En İyi Stand Tasarımı, Eğitim Bursu ile Ödüllendirilecek
Özel Eğitim

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin organizatörü olduğu yarışmada birinci olan öğrenciye ülke dışında dilediği bir okulda 2 sene öğretim bursu verilecek. Birey ya da grup projelerinin rekabet edeceği yarışmanın sonuçları 20 Nisan 2012’de ödül töreniyle açıklanacak. 
İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Üyesi Ali Can Duran, konuya dair yaptığı açıklamada karton ambalajın ülke içi kullanımını artırmak adına muhtelif faaliyetler yürüttüklerini vurguladı. ‘Karton Ambalaj ve Stand Tasarım Yarışması’nın öğrencilerin sektörü daha yakından tanımalarına, bu alanda uzmanlaşmalarına imkân yaratacağını ifade eden Duran, “Karton ambalaj sektörü ülkemizde gelişen ve gelişmeyedevam edecek sektörlerin başında geliyor. Genç arkadaşlarımıza bu sektördeki olanakları tanıtmak adına yarışmayı tertip ettik. Burada sektörde kullanılacak çok değerli projelerin ortaya çıkacağına kanaat getiriyoruz.” dedi. Değişen teknolojiye ayak uyduran, çevre dostu karton ambalaj ve karton stand tasarımlarının değerlendirileceği yarışmanın ‘Karton Ambalaj’ ve ‘Karton Stand’ olarak iki ayrı temada yapıldığını bildiren Duran, “Büyük ödül olarak, birinciye ülke dışında dilediği bir üniversitede 2 sene öğretim bursu verilecek.” ifadesini kullandı.
Karton Ambalaj ve Stand Tasarım Yarışması’, Türkiye’de 23 üniversitenin önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine hitap ediyor. Yarışmaya katılım için son tarih 30 Mart 2012 olarak belirlendi.

SEKTÖRÜN BÜYÜKLÜĞÜ 1 MİLYAR 250 MİLYON DOLAR
Karton ambalaj sektörünü de değerlendiren Ali Can Duran, şunları kaydetti:
“2011’de Batı Avrupa’da maliyetler arttı, dolayısıyla tüketim malının üretimi son 10–15 sene içinde Doğu Avrupa ülkelerine kaydı. Gerek Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerine yakınlığımız, gerekse ticari bağların güçleniyor olması nedeniyle üreticiler karton ambalaj ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılamaya başladı. Bu da karton ambalaj üretiminin artmasına etken oldu.”
Avrupa üretim şampiyonunun Almanya olduğuna işaret eden Duran, Türkiye’nin İspanya’yı geçerek beşinci sıraya oturmasının önemine vurgu yaptı. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Üyesi, “Firmalarımız ihracatımızın giderek artmasına sebep oluyor. Her türlü ürün ve mamulün ihracının artması, ambalaj sektörünü de doğrudan etkiliyor. Türkiye karton ambalaj sektörünün gelinen aşamada büyüklüğü 1 milyar 250 milyon TL oldu. 2011’de yüzde 10 büyüyen sektörümüz son 10 seneye baktığımızda ise yüzde 100’ü aşkın büyüme elde etti.” açıklamalarında bulundu.
Karton ambalajın gelişmiş ülkelerde daha çok kullanıldığını belirten Ali Can Duran, “Türkiye’de üretilen kartonun yüzde 95’i karton ambalajın ise yaklaşık yüzde 75’i geri dönüştürülmüş ürün olarak üretiliyor. Karton pek çok diğer girdiye oranla ambalaj sektöründe oldukça çevreci bir seçenek. Kullanımı ve ihracatı artan karton ambalaj sektörü, büyümesi devam edecek. Biz de sektörün gelişimini desteklemek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)