adscode

‘Enerjimiz çocuklar için’

Zorlu Enerji Grubu'nun ''Enerjimiz Çocuklar İçin'' projesi kapsamında, 17 bin öğrenciye ''enerji'', ''yenilenebilir enerji kaynakları'' ve ''jeotermal enerji'' konularında sunumlar gerçekleştirdi...

‘Enerjimiz çocuklar için’
Özel Eğitim

 

Zorlu Enerji Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Enerjimiz Çocuklar İçin'' projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerden birinin de 9-18 Mayıs tarihleri arasında Denizli'nin Sarayköy ilçesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Toplam 12 ilköğretim okulunda 3, 4 ve 5. sınıflarda yaklaşık bin 350 öğrenciye enerji konusunun sunumlarla anlatıldığı, jeotermal enerji hakkında bilgi verildiği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin vurgulandığı kaydedildi.

     Açıklamada, Zorlu Enerji Grubu'nun maskotu Yeşil Ejderha'nın eğlenceli sunumuyla gerçekleşen etkinlikte, ayrıca enerji tasarruf yöntemleri konusunda bilgi aktarıldığı da vurgulanarak, ''Çeşitli oyunlar ve bulmacalarla renklenen atölye çalışmalarında öğrenciler, evde ailelerini de işin içine dahil edebilecekleri tasarruf uygulamaları için malzemeler geliştirdi'' ifadesine yer verildi.

     Eğitimin sonunda, ''Enerji Biriktirme Takımı''na üye olan öğrencilerin rozetlerini takarak, ''toplumda enerji tasarrufu bilincini geliştirme'' sözünü verdiği, etkinliğin ''Zorlu ile Jeotermal Enerji'' isimli çocuk kitabının dağıtılmasıyla sona erdiği kaydedildi.

     Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi de ''Enerjimiz Çocuklar İçin'' projesiyle çocuklara hangi mesleği seçerlerse seçsinler, nerede yaşarlarsa yaşasınlar, çevreyi ve kaynakları özenli kullanmaları konusunda kendilerinin de sorumlu olduğu bilincini aşılamaya çalıştıklarını belirtti.

     Mart 2010'dan bu yana yaklaşık 17 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten Erverdi, şunları kaydetti:

     ''Doğa ile dost bir yaşam, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çocuklarda erken yaşta oluşturulacak bilincin, çevrenin ve kaynaklarımızın sürdürülebilir olması için şart olduğuna inanıyoruz. Bu inançla yola çıkarak yürüttüğümüz projemizde çocukların, öğretmenlerin ve velilerin ilgisinden son derece memnunuz.''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)