adscode

'Geleceğin iş adamlarını yetiştireceğiz'

Konak Belediyesi geleceğin iş adamlarına projelerini hayata geçirebilecekleri ‘Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’ kurdu.

'Geleceğin iş adamlarını yetiştireceğiz'
Etkinlikler
Hayat gençlikte, Gençlik Konak’ta  
İzmir’de ve Türkiye’de ilkleri hayata geçiren Konak Belediyesi gençlerle el ele verdi, ‘Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’ açıldı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen lise ve üniversite öğrencilerinin yaratıcı fikirlerini tartışacağı, projeler üreteceği ve bunları hayata geçirme şansı bulacağı Akademi açılışına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Arkas CEO’su Önder Türkkanı, Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Coşkun Küçüközmen, Konak Belediyesi Meclis üyeleri; merkezin fikir babası gençler; Uğur Can Emiroğlu, Yamaç Kılıç ve genç girişimci adayları katıldı.
















Türkiye’nin umudu olacaklar
Gençliğin heyecanı ve enerjisiyle hayata geçen Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençlerin projelerini hayata geçirmekten çok mutlu olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu:
 “Toplumsal yaşantımızda var olan gerçeği hayata geçirdik. Kimsenin kimseye üstünlük sağlamadan, farklılık yaratmadan, kimseye bir şey öğretmeye çalışmadan oluşturduğu bir merkezi kurduk. Demokrasi kültürünün yerleşmesi anlamında çok önemli bir yere sahip olacak ortamı, gençlerimizle birlikte oluşturduk. Buradan çok büyük projeler çıkacağına inanıyorum çünkü hayat gençlikte ve gençlik Konak’ta. Biz gençlerimize güveniyoruz ve onların geleceğine yatırım yapıyoruz. İlk adımı attık, bundan sonra daha da geliştireceğiz. Onlar Türkiye’nin umudu olacaklar. Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak projeler İzmir’de üretilecek.”
Yaratıcı projeler gençlerden
Konak Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’nin ilk başkanı olan Uğur Can Emiroğlu ise Başkan Tartan’a fikirlerini hayata geçirdiği ve hayallerine bir adım daha yaklaştırdığı için teşekkür ederek, “Fikri olan, projesi olan 15-25 yaşında tüm lise ve üniversiteli arkadaşlarımıza, genç girişimcilere kapımız açık. Türkiye’de ilk kez bir belediye ile lise ve üniversiteli gençler el ele verdi. Başkanımız Hakan Tartan’ın bizim için hazırladığı ofiste geleceğin iş adamları olarak bizler yaratıcı projelere imza atacağız, gençliği yaratıcılığa teşvik edeceğiz. Hayallerimizi gerçeğe dönüştüren Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederiz” dedi. Emiroğlu, kendilerine hayallerinde yol açtığı için Başkan Tartan’a ‘Yılın En Girişimci Belediye Başkanı’ plaketi verdi. 
Yaratıcı çalışma ortamı
Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’nin ofisinde modern ve teknolojik araçlar kullanılırken, dekorasyonu da çağdaş, yaratıcılığı tetikleyen bir şekilde tasarlandı. Ofisin tavanında ise gençlerin oluşturduğu gazete kağıtlarına sarılmış bir insan ve ters yerleştirilmiş gemi maketi, Akademinin din dil, ırk ayrımı olmadan tüm yaratıcı gençlere açık olduğunu sembolize etti. 
 
AKADEMİDE NELER OLACAK? 
Genç fikirlerin irdelenmesi ve değerlendirilmesi olanağı,
Üretim, verimlilik ve istihdam yaratacak buluş ve projelere destek,
Genç fikir, proje ve çalışmaları için altyapı, teknik ve lojistik destek olanağı,
Bilimsel veri değerlendirmesi ve yol göstericilik,
Eğitime yardımcı etüt olanakları,
Ürün geliştirme ve patent alma sürecine ilişkin yol göstericilik,
AB projelerine destek,
TÜBİTAK projelerine destek,
Şirketlerle iletişim ve fikir alışverişi,
Girişimcilik ve yaratıcılığı artıran söyleşi ve fikir toplantıları,
Okullara arası yenilikçi ve girişimci fikir yarışmalarına öncülük,
Kültürel etkinliklere ücretsiz katılım ve katkı olanağı,
Sosyal ve sanatsal aktiviteler,
Liderlik eğitimi
Özgüven-sahne korkusu yenme eğitimi

www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)