adscode

İstanbul Modern'de 'Tasarım Zamanı!'

İstanbul Modern, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali’ne paralel olarak, 9-12 yaş aralığındaki çocuklara özel bir eğitim programı hazırladı.

İstanbul Modern'de 'Tasarım Zamanı!'
Etkinlikler

“Tasarım Zamanı” adını taşıyan bu programda, tasarım kavramı çerçevesinde uygulamaların gerçekleştiği bir oyun alanı bulunuyor. Çocuklar katılabilecekleri üç farklı atölye çalışmasında, çevrelerindeki mimari değişime, teknoloji ve tasarım ürünleri arasındaki ilişkiye, tasarımın temel prensiplerine odaklanarak mekanlar yaratıyor, ulaşım ve iletişim araçları üretiyor, maketler hazırlıyorlar.

“Tasarım Zamanı” eğitim programında “Lunapark”, “Geleceğe Yön Veren Araçlar” ve “Kentin Dokusu” başlıklı atölye çalışmaları bulunuyor. Program kasım ve aralık 2012’de, pazartesi hariç hafta içi her gün okul grupları, hafta sonları ise çocuklar için düzenleniyor. 

 

Lunapark

Çocuklar bu atölyede yapıları, işlevleri, kullanımları, mekanizmaları ve görünümleriyle dönme dolap, çarpışan araba, atlıkarınca gibi birimleri üretiyor ve birlikte bir lunapark oluşturuyorlar. Fikirlerini birbirleriyle paylaşıyor, üretim için kendilerine bir yol belirliyor, görev paylaşımında bulunuyor ve ahşap parçaları, kağıt, makas gibi basit malzemeleri kullanarak lunaparklarını kuruyorlar.

Hafta sonu program takvimi:

10 Kasım, 25 Kasım, 02 Aralık, 09 Aralık tarihlerinde 13.00 – 14.30 saatleri arasında düzenlenir.

 

Geleceğe Yön Veren Araçlar

Atölye çalışması çocukları teknoloji ve tasarım ürünleri arasındaki ilişki üzerine düşündürmeyi amaçlıyor. Çocuklar, gündelik yaşamımızı, alışkanlıklarımızı ve hatta davranışlarımızı etkileyen ve geleceğe yön veren tasarım araçlarının neler olduğunu tartışarak atölye çalışmasına başlıyorlar. Ardından, bundan 3000 yıl sonra nasıl bir dünyada yaşayacağımızı ve ne gibi tasarım araçları kullanacağımızı, hatta bu araçların kullanıcılarının tasarım sürecinde nasıl rol üstleneceklerini hayal ediyorlar. Atölye çalışması çocukların ulaşım, iletişim ve bunun gibi birçok alanda tasarım ürünlerini birbirlerine sunmalarıyla tamamlanıyor.

Hafta sonu program takvimi:

03 Kasım, 01 Aralık tarihlerinde 13.00 – 14.30 saatleri arasında, 8 Aralık tarihinde 10.00 – 11.30 ve 15.00 – 16.30 saatleri arasında düzenlenir.

 

Kentin Dokusu

Bu atölye, çocuklarda kent algısını güçlendirmeyi ve kentli olma bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. Çocuklar çalışmaya, yaşadıkları kentin sevdikleri ve sevmedikleri yönlerini belirleyerek başlıyorlar. Ardından hayalini kurdukları kentin dokusunu ortak üretecekleri bir makette yaratıyorlar.

Hafta sonu program takvimi:

17 Kasım, 8 Aralık tarihlerinde 13.00-14.30 saatleri arasında, 1 Aralık tarihinde 10.00 – 11.30 ve 15.00 – 16.30 saatleri arasında düzenlenir.

 

Tasarım Zamanı eğitim atölyeleri ücretsizdir.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için; 0212 334 73 41 ve egitim@istanbulmodern.org


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)