adscode

Gönüllü Öğretmenlerden Ücretsiz Eğitim

Osmaniye'de faaliyet gösteren bir dernek, gönüllü öğretmenlerle gençlere ücretsiz eğitim veriyor.

Gönüllü Öğretmenlerden Ücretsiz Eğitim
Özel Eğitim
Fatihhan Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği Başkanı Kemal Kılıçarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin, beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak ve beceri kazandırmak amacıyla dernekleri bünyesinde gençlik merkezi açtıklarını bildirdi.
Okulda verilen eğitime takviye olacak, gençlerin fiziki ve zihni gelişmelerine yardımcı olacak, kültür, sanat ve spor merkezlerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kılıçarslan, bu ihtiyacı göz önünde bulundurup, gençliğin yaşadığı sorunların çözümüne katkıda bulunmak istediklerini belirtti.
Çocukları ve gençleri, sokaklardan, kahvehanelerden, oyun salonlarından kurtaracak projeleri hayata geçirmeyi görev bildiklerini dile getiren Kılıçarslan, şunları söyledi:
"Gençlerimiz için beş kültür merkeziyle hizmet veriyoruz. Bu merkezlerde internet kafe, seminer salonu, kütüphane, ders çalışmak için etüt salonları ve gençlerin arkadaşlarıyla rahat vakit geçirebilecekleri çok amaçlı salonlarımız bulunuyor. Bizim amacımız gençlerin ihtiyaçlarını, temiz ve nezih ortamlarda karşılamalarını sağlamak. Bu merkezlerimizde gönüllü öğretmenlerimiz tarafından gençlerimize eğitim veriyoruz. Matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde beş merkezde dörder gönüllü öğretmenimiz kurs veriyor. Derneğimizde eğitim vermek de eğitimlerden faydalanmakta tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır."
Merkezlere üye olan 14-24 yaş arası 2 bin 500 gence haftanın 7 günü, hizmet verildiğini belirten Kılıçarslan, şöyle devam etti:
"Öğrencilerimizi gruplara ayırdık. Haftanın belirli günleri belirli gruplar geliyor. Bu şekilde tertipli ve düzenli eğitim vermiş oluyoruz. Buraya gelen gençlerimizin sadece oyun veya internet için gelmesini istemiyoruz. Onların derslerine de destek olmak istiyoruz. Derslerinde başarılı olmayan gençlerimizin üyelikleri tekrar gözden geçiriliyor. Her gençlik merkezinin başında bir sorumlu müdür bulunuyor. Onun dışında gönüllü öğretmenler gençlerimize nezaret ediyor ve onların eğitimleriyle birebir ilgileniyorlar. Gençlik merkezlerimizde, çağın gerekliliği olan bilgisayardan, diksiyon kurslarına, okuma salonlarından, müzik kurslarına kadar birçok alanda imkanlar sunuyoruz. Bu eğitimlerin hepsini boş zamanını değerlendirmek isteyen gönüllü eğitmenlerle sağlıyoruz. İnanıyoruz ki, zihni ve bedeni bakımdan iyi yetişmiş, çağdaş bilgiyle donanmış, teknolojiye hakim, tarih bilincine sahip, geleceğe olan inancı sağlam bir genç nesil, o ülkenin en büyük hazinesidir."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)