adscode

Kadıköy Koleji Öğrencileri Uluslararası Çocuk Zirvesi’ne Katıldı

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, “Eller Bilimde Konferansı” kapsamında Uluslararası Çocuk Zirvesi’ne evsahipliği yaptı.

Kadıköy Koleji Öğrencileri Uluslararası Çocuk Zirvesi’ne Katıldı
Özel Eğitim
Özek Kadıköy Koleji öğrencileri, 2011-2012 eğitim öğretim yılında S.O.S (Save Our Species) Projesi kapsamında Kurbağalıdere temizleme çalışmaları yaparak, kaybolan türlerimizi araştırdılar. Bu çalışmalarda, Kurbağalıdere ve çevresinde daha önce yaşayan, ancak şu an yaşayamayan Ova Kurbağası (Pelophylax ridibundus), Çizgili Kaplumbağa (Mauremys Rivulata) ve Damalı Su Yılanı (Matrix Tessellata) türleri hakkında bilgi topladılar.
Kurbağalıdere çevresinde yaşayan halkı bilinçlendirmeye çalıştılar...
Yaşam alanlarının nasıl olması gerektiği konusunda araştırma yapan öğrenciler, bu hayvanların alçıdan heykellerini yaptılar ve birlikte çalışarak, işbirliği ile sorunlara çözümler aradılar. Ayrıca, arkadaşlarını ve çevreyi bilinçlendirmek için tiyatral etkinlikler düzenlediler, şarkılar besteleyerek, Kurbağalıdere çevresinde yaşayan halkı bilinçlendirmeye çalıştılar. 
Bu bir senelik çalışmalarının karşılığı olan sertifikalarını ise, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen “1. Uluslararası Çocuk ve Çevre Zirvesi”nde aldılar. Ayrıca, bir araştırma konusu olarak Nesli Tehlike Altındaki Sürüngenler Sunumu, Gölge Oyunları ile Doğa Tiyatrosu ve sözlerini kendilerinin yazdığı S.O.S şarkısı ile büyük beğeni kazanıp alkışlandılar.
Dört farklı ülkeden öğrenciler, 50 resim ile sergiye katıldı...Türkiye'de bir ilk olan bilim ve çevre eğitimi temalı 1. Uluslararası Çocuk Zirvesi'ne; Türkiye'nin farklı illerindeki ilköğretim öğrencileri, okul öncesi eğitimi öğrencileri ve öğretmenlerinin dışında Antalya’dan birçok öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.
Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdoğan, etkinliklerle ilgili olarak böylesi bir ‘ilk’e evsahipliği yapmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; “Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin bilim ve çevre konusundaki duyarlılıklarının erken yaşlarda gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.
Etkinliğe katılan kurumlar, öğrenciler ile birlikte gün boyu sunumlar, bilim ve doğa temalı etkinlikler ve gösteriler gerçekleştirdi. Ayrıca zirve kapsamında, dört farklı ülkeden öğrencilerin gönderdikleri 50 resim ile resim sergisi hazırlandı.
“Bir dünya projesi olma yolunda ilerlemektedir...”1. Uluslararası Çocuk Zirvesi Düzenleme Komitesi Başkanı Nilgün Erentay, Zirve'nin amacını şöyle özetledi: 
“Dünyanın her yerinde geleceği yaratacak olan çocuklardır. Onlar, bizim genç yüzümüzdür. Bu gezegeni koruma ve ona sahip çıkma konusunda, onların çok daha dinamik ve içten, kirlenmemiş ilişkiler ile bu sorumluluğu alacaklarını düşünüyorum. Türkiye'de bir ilk olan bu proje, bir dünya projesi olma yolunda ilerlemektedir. 
Çocuklar Zirve'de, birlikte çalışalım ve dünyamıza sahip çıkalım şeklinde çağrı yaptılar. Katılımcı başka okulların yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanından 30 S.O.S. Proje Okulu, Zirve'nin doğal delegeleri olarak bir araya geldiler. Tüm çalışmalar sergilenirken, delege öğrenciler sertifikalarını aldılar. İnanıyorum ki, ileride meslekleri ne olursa olsun, doğayı korumak artık bu çocukların birinci görevi olacak.'' 
Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenlendi...
Zirve'de ayrıca; Romanya, Filistin, Portekiz ve Rusya'dan katılan öğrencilerin çalışmalarına yer verilerek, Uluslararası Rus Okulu öğrencileri gösteriler yaptı. 
Zirve kapsamında, “Çocuk Gözüyle Doğa” başlıklı uluslararası fotoğraf yarışmasına Dünya'nın çeşitli ülkelerinden katılan 9-15 yaş grubu çocukların eserlerinden oluşan sergi, gün boyu diğer etkinliklerin yanı sıra tüm ziyaretçilere açıktı.
Atölye çalışmaları göz doldurdu...1. Uluslararası Çocuk Zirvesi'nde yer alan atölye çalışmaları de hayli göz doldurdu. Atöyle başlıklarından bazıları şu şekildeydi: Robotlar Atölyesi, Denizler ve Nesli Tehlike Altındaki Deniz Canlıları, Çılgın Hava ve Girdaplar, Doğal Yaşam, Doğa Fotoğrafçılığı, Nesli Tükenmiş Hayvanların Diş Yapıları ve Beslenme Alışkanlıkları, Asit Dedektifleri, Kuş Evleri, Gölge Oyunları ile Doğa Tiyatrosu, Bitki Müzemizi Yapalım, Problem Şişeleri ve Yoga Öğrenelim...
Bu atölyelerin yanı sıra çocuklar, Zirve'de gün boyu gerçek boyutlarında sergilenen sesli dinozor maketlerinin çevresinde ve oyun köşelerinde, bilim ve doğa ile ilgili çeşitli oyunlar oynadılar. Ayrıca, atık malzemelerden oluşturdukları giysiler ile bir de defile gerçekleştirdiler. 
İlköğretim öğrencileri sunum hazırladı... Zirve’ye katılan ilköğretim öğrencilerinin gerçekleştireceği sunum başlıklarından bazıları ise şöyleydi: Bitkiler En Çok Neyi Sever?, Okulumuzda Bir Lale Bahçesi Nasıl Oluşturduk?, Bir Araştırma Konusu olarak Nesli Tehlike Altındaki Sürüngenler, Çevre Dostu Çatılar, Atık Su Doğaya Yardım Edebilir Mi?, Küçük Tohumlar-Büyük Ağaçlar, Bolu Yöresi'nde Bulunan Özgün Türler, Ulusal 1’ncilik Ödüllü Geri Dönüşüm Projesi, Endemik Türlerimiz...
Tüm bunların yanında, Zirve'ye Antalya'daki okul öncesi eğitim kurumlarından katılan minik öğrenciler de sunumlar yapıp, çeşitli gösteri deneyleri gerçekleştirdiler.
www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)