adscode

ICIE Eğitim Programı % 50 Burs İmkanı İle PLAY TO LEARN' de

Daha yaratıcı bir nesil için… ICIE Eğitim Programı PLAY TO LEARN’de % 50 burs imkanı! Pedagojik formasyonla, çocukların üretken düşünce becerilerini geliştiren ICIE Eğitim Programı, Play To Learn tarafından…

ICIE Eğitim Programı % 50 Burs İmkanı İle PLAY TO LEARN' de
Etkinlikler

 

Çocukların öğrenme seviyelerinde açık fark yarattığı bilimsel olarak kanıtlanan program 5-10 yaş arası her çocuğun katılımına açık. 10 Aralık – 27 Mayıs tarihleri arasında 6 ay süreyle uygulanan program haftada 2,5 saat olarak veriliyor. Play To Learn, programdan daha fazla çocuğun yararlanması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 300 TL olan aylık ücrette devlet okullarında okuyan çocuklara % 50 burs imkanı sunuyor.

 

Psikolog Esma Gündoğan tarafından verilen program: Akatlar Şubesi’nde Cumartesi günü 15:00-17:30 saatleri arasında 5-7 yaş grubuna; Nişantaşı Şubesi’nde Pazar günü 09:30-12:00 saatleri arasında 8-10 yaş grubuna yönelik uygulanıyor.

 

Her çocuk özeldir…

Çocukların düşünce becerilerini geliştiren ICIE (The International Centre for Innovation in Education) Eğitim Programı, her çocuğu kendi özel yeteneğiyle kabul ederek, onların en üst potansiyeline ulaşmasını hedefliyor. Play To Learn işbirliği ile Dünya Üstün Zekalı Çocuklar Konsey Başkanı Prof. Dr. Taisir Yamin tarafından hazırlanan program; çocukları, farklı düşünce teknikleri ile donatarak hayata bir adım önde başlamasını sağlıyor.

 

Program dört ana eğitim dalı olan; matematik, fen, sosyal bilimler ve dil bilimi ile düşünmenin üç temel boyutu; yaratıcı düşünce, eleştirel düşünce ve problem çözme üzerine kurulu. Bu alanlar arasında kesişimlere odaklanma, farklı eğitim alan çocukların yaşıtları arasında gözle görülür bir fark ortaya koyuyor. Yüksek motivasyon içeren bir ortamda, çocuklara düşünme becerilerini öğreten program, çocukları gerçek olaylar karşısında kendileri için düşünmeye de teşvik ediyor. 

 

Üretken Düşünce Becerilerini Geliştirme Programı

Düşünce becerileri kapsamında amaç, çocukları bilişsel yönden geliştirmek olduğu gibi, onların görsel zeka alanlarını, hafızalarını, dikkat becerilerini, el-göz koordinasyonunu ve kas gelişimini de sağlamak.

 

Yaratıcılıkla ilgili programda, çocukların doğuştan var olan yaratıcılık düzeylerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Eğitim kapsamında; akıcı düşünme, esnek düşünme, orijinal düşünme, eleştirel düşünme, yaratıcı problem çözme ve beyin fırtınası çalışmaları yer alıyor.

 

 

Zeka oyunları kapsamında, uluslararası zeka oyunu üreticilerinin ve ailelerin ödüllendirdiği zeka oyunları kullanılıyor. Matematik oyunları, fen bilimleri oyunları, yaratıcılık oyunları, düşünce becerileri oyunları, beyin fırtınası oyunları, tasarım oyunları, manyetik oyunlar, strateji oyunları, dikkat ve hafıza geliştirici oyunlar bulunuyor. Çocuklar hem eğleniyorlar, hem de eğlenirken farkında olmadan, hayat boyu ihtiyaç duyacakları önemli düşünme tekniklerini ediniyorlar.

*****

Çocuklar İçin Felsefe Programı

Programın amacı, çocukların sebep-sonuç kurma becerilerini geliştirmek ve kendileri için önemli olan kavramlar hakkında düşünmelerini sağlayarak yargıda bulunma becerilerini desteklemek. Burada önemli olan karşılaşılan temel problemler üzerine sorular sormak ve bu sorular doğrultusunda düşünmektir. Çocukların doğasından gelen merak ve keşfetme arzusu, felsefe ile harmanlandığında, çocukların gelecekte daha esnek ve etkin düşünebilen yetişkinlere dönüşeceğine inanılıyor. Ancak burada söz konusu olan Plato, Aristo gibi felsefecilerin öğretilerinin sınıfta ders olarak işlenmesi değildir. Çocuklar için Felsefe yaklaşımının temeli, çocukların hikayeler ve şiirler gibi kendileri için ilgi çekici, hayal gücüne dayalı ve eğlenceli olan bir uyaran vasıtasıyla keşfetmeleri; geçmişleriyle, bugünleriyle ve gelecekleriyle doğrudan bağlantılı olan konularla ilgili düşünmeleri için gerekli becerileri edinmeleridir. Çocuklar için Felsefe Programı, çocuklara; kendi sorularını sorma (problemi tanımlama); önemli kavramları keşfetme; düşünme becerilerini geliştirme; olaylara farklı bakış açılarından bakmayı öğrenme fırsatı sunuyor.

 

 

www.playtolearn.com.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)