adscode

İki Öğrenciden Biri Burslu

Üsküdar Üniversitesi burs olanaklarıyla öğrencilerinin yüzünü güldürüyor. 4 farklı kategoride burs olanağı bulunan Üsküdar Üniversitesi, Üniversiteye Giriş Başarı Bursaları Kategorisinde üniversiteye…

İki Öğrenciden Biri Burslu
Özel Eğitim







Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bölümleri, multidisipliner eğitimi ve tekno girişimci yapısıyla Türkiye’nin bilim üreten üniversitesi olmaya aday. İstanbul’un merkezindeki kampüsünde alanının uzmanlarını yetiştiren Üsküdar Üniversitesi 4 fakülte ve 1 meslek yüksek okulundaki bölümlerin burs olanaklarıyla da dikkat çekiyor.
Toplam 37 farklı bölümün burslu kontenjanlarının yanı sıra 4 farklı kategoride de burs olanağı bulunan Üsküdar Üniversitesi deyim yerindeyse tam bir burslu öğrenci zengini. Tüm burs koşullarını bir araya getirdiğimizde Üsküdar’da okuyan iki öğrenciden birinin burslu olduğunu görüyoruz. Ayrıca  Üsküdar’ın 4 farklı kategorideki burslarının detayları ise şöyle:
I. Üniversite Giriş Kontenjan Bursları:
Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Üsküdar Üniversitesi'nin %100 Burslu, %75 Burslu, %50 Burslu ya da %25 Burslu olarak belirtilen programlarından birini tercih ederek ÖSYM tarafından bu programa yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen öğrenim ücreti bursları.
II. Üniversiteye Giriş Başarı Bursları: Mütevelli Heyet Bursları
a. Tercih Bursu
ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi ücretli lisans ve ön lisans programlarına kayıt yaptıran  öğrencilerin eğitim-öğretim  ücretleri; Üniversitemiz bölümlerinden birini ilk tercih olarak yazanlara % 25, İkinci tercih olarak yazanlara % 15; üçüncü, dördüncü ve beşinci tercih olarak yazanlara % 10 indirim yapılıyor.
b. Üniversiteye Giriş BursuÜsküdar Üniversitesi’nin lisans programlarına ÖSYS sonuçlarına göre; İlk 1000 içerisinden kayıt yaptıran öğrencilere; lisans eğitimi ve başarılarına katkı olarak akademik yıl süresince aylık 500 TL burs   veriliyor..III. Üniversite Teşvik Bursları:
a. Kardeş BursuÜsküdar Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan her bir kardeşe % 10 oranında eğitim-öğretim ücretinden indirim veriliyor.

b. Kurum BursuÜsküdar Üniversitesi’nin tüm ön lisans ve lisans programlarına kesin kayıt yaptıran; Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı, Sağlık Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Üniversite ve Milli Eğitim Mensuplarının çocuklarına eğitim-öğretim ücretinde % 10 oranında indirim veriliyor.
c. Özel Mahrumiyet BursuAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurtlarında yetişenler, İlköğretim döneminde annesiz babasız büyüyenler (yetim) ile Şehit ve Gazi çocuklarına % 50 indirim veriliyor.
d. Spor BursuÜsküdar Üniversitesi’nin programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden Milli sporcu belgesini ibraz edenlere % 25, spor dallarından birinde profesyonel liglerde oynayan sporculara % 20, Ulusal müsabakalarda ferdi spor dallarında son üç yıl içinde ilk üç dereceye giren sporculara % 15 oranında eğitim- öğretim ücreti indirimi veriliyor .

*****


e. Bilim, Sanat, Din ve Kültür BursuBilim, Sanat, Din ve Kültür alanlarında uluslararası platformda başarı kazanmış öğrencilere eğitim-öğretim ücretinden  % 20, ulusal alanda başarı kazanmış öğrencilere  eğitim-öğretim ücretinden % 10 indirim veriliyor. 
f. IB Uluslararası Bakalorya BursuÜsküdar Üniversitesinin lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden Uluslararası Bakalorya diploma notu 32 ve üzeri olanlara %25 oranında eğitim-öğretim ücretinden indirim veriliyor.
g. TUBİTAK BursuTÜBİTAK’ça tespit edilen uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan ve ödül aldıkları alandaki tam burslu bölüm ve programlarımıza kayıt yaptıran öğrencilere eğitim-öğretim dönemlerinde aylık 300 TL burs veriliyor. 
h. Akademik Başarı BursuHer akademik yıl sonunda, lisans ve ön lisans programlarında, en az iki yarıyıl öğrenim  görmüş ve genel not ortalaması 3,50 ve üzeri olan öğrencilere izleyen yılın eğitim-öğretim ücretinden başarı derecesine göre 3.90-4.00 % 50, 3.80-3,89 % 40, 3.70-3.79 % 30, 3.60-3.69 % 20,  3.50-3.59   % 10 indirim veriliyor.
i. Yabancı Uyruklu Öğrenci BursuÜsküdar Üniversitesine yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı kapsamında kesin kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin her birine eğitim-öğretim ücreti üzerinden %50 eğitim-öğretim ücreti indirimi veriliyor. IV. Üniversite Destek Bursları
a. Personel BursuÜniversitenin kadrolu çalışanlarının çocuklarına eğitim-öğretim ücreti üzerinden %50 indirim veriliyor.
b. İhtiyaç  BursuÜsküdar Üniversitesi’nde öğrenimine devam etmekte iken önceden öngörülmeyen nedenlerle ödeme güçlüğüne düşen ve bu durumu belgelendiren öğrencilere burs komisyonunu uygun görmesi halinde Mütevelli Heyeti Kararıyla akademik yıl boyunca öğle yemeği bursu ve yol ücreti bursu veriliyor. 
c. Mezun BursuÜsküdar Üniversitesi’nin (ön lisans veya lisans) herhangi bir programından mezun olup (yeniden) Üsküdar Üniversitesi programlarına yerleştirilen öğrencilere öğretim ücretinden %20 oranında indirim veriliyor.
d. Mütevelli Heyet BursuMütevelli Heyeti gerekli gördüğü durumlarda, yüksek öğretime teşvik amacıyla eğitim-öğretim yılına ilişkin ücretin %75’ine kadar burslar verebiliyor.


 DetaylıBilgi İçin: TIKLAYINIZ!


EĞİTİM AJANSI

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)