adscode

'İmam hatipliyi belli yerlere taşımak istiyorlar'

YÖK’ün imam hatipler başta olmak üzere meslek liseleri ile genel liseler arasındaki katsayı farkını eşitleyen kararına yargı yolu gözüküyor.

'İmam hatipliyi belli yerlere taşımak istiyorlar'
Özel Eğitim

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, parti olarak kararlarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na danıştıktan sonra açıklayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Grup başkanvekillerimizle konuya ilişkin toplantı yaptık. Katsayı kararının hukuk dışı alındığını ve daha önce Danıştay’ın iptal kararına aykırı olduğunu söyledik. Bu görüşlerimizi Sayın Genel Başkanımızla da paylaşacağız. Mesleki eğitim bütünüyle ihlal ediliyor. Meslek liseleri değersizleştiriliyor. Sadece siyasetin eğitime egemen olması arzusu var. Amaç, imam hatiplileri belli yerlere taşımak. Bütün bu boyutları Danıştay’da dava açmamız için yeterli.”

Siyasi bir karar 

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de şöyle konuştu: “YÖK siyasi bir karar verdi. İhtiyaç ve gereksinimlere bakılmadan, ısmarlama bir karar alındı. Üniversitelerin sorunlarının derinliği gözardı edildi. 
YÖK Başkanı göreve geldiği ilk günden beri katsayıyı kaldıracaklarına yönelik açıklamalar yaptı. Daha önce de katsayı eşitlendi ama Danıştay iptal etti. Buna rağmen aynı karar tekrar alınıyor. Hukukçular konuyu araştırıyor. Önceki mahkeme kararlarına dayanarak bir çalışma yapacaklar. Dayanakları oluşturup dava açmayı düşünüyoruz.” Eğitim-İş, YÖK’ün 2009 yılında aldığı eşit katsayı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’da dava açmıştı. Aynı şekilde İstanbul Barosu da dava açmış, Danıştay bu davalar üzerine yürütmeyi durdurma ve iptal kararı vermişti.

MHP: Destekliyoruz 

Düzenleme 
MHP’den destek gördü. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de dün düzenlediği basın toplantısında, “YÖK bu kararı aldı. Sonuç itibariyle doğrudur ama bunun için muhakkak yasal değişiklik yapmak gerekir. MHP olarak 2010 yılında katsayı uygulamasının eşitlenmesi için bir kanun teklifi verdik, bunu yenileyeceğiz. Bu katsayıyı ortadan kaldırmak lazım. Böyle bir ayrım kaldırılmalı” dedi. Vural bu açıklamasından sonra kanun teklifini yeniden TBMM Başkanlığı’na verdi. 

İmam hatipler avantajlı

YÖK’ün meslek liseleri ile genel liseler arasındaki katsayı farkını eşitleyen kararında müfredat sorunu çıktı. Eğitimciler, imam hatip liselerinin okulda gördükleri dersler ile genel liselerin aynı olduğunu ancak diğer meslek liselerinin müfredatının aynı olmadığını, bunun da dezavantaj yaratacağını savunuyorlar. Eğitimcilere göre müfredat değişikliği yapılarak bütün lise türlerinde aynı oranda ders saati ayarlaması yapılması gerekiyor.

Hürriyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)