adscode

Işık Yolcuları İstanbul’da...

Işık Üniversitesinin, 125. yıl kutlamaları kapsamında düzenlediği ''Işık Yolculuğu'' bisiklet turunda, Selanik'ten yola çıkan bisikletçiler, İstanbul'a ulaştı.

Işık Yolcuları İstanbul’da...
Özel Eğitim

Işık Üniversitesinin kuruluş kutlamaları kapsamında düzenlenen ''Işık Yolculuğu'' bisiklet turu, okulun temellerinin atıldığı Selanik şehri ve Atatürk'ün evinin önünden 6 Mayıs'ta start aldı. Bisikletçiler, son etabının başlangıç yeri olan Feyziye Mektepleri Vakfının merkezi, Işık Okulları Nişantaşı Kampüsüne ulaştı.

 

''Işık Yolculuğu''na, Işık Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suyabatmaz ve ekibi ile yolculuğa destek veren iki Yunan bisikletçinin de bulunduğu 21 sporcu katıldı.

 

Bisikletçileri yolculuğun sona ereceği Işık Üniversitesi Şile Yerleşkesi'ne yolcu etmek için düzenlenen törende konuşan Feyziye Mektepleri Vakfı Okullar Genel Müdürü Turgut Binzet, meşakkatli, uzun ve yorucu 710 kilometrelik yolculukta iki Yunan bisikletçinin de Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğu pekiştirdiğini ifade etti.

 

Binzet, Selanik'te kurulan Feyziye Mektepleri Vakfını, Balkan Harbi nedeniyle İstanbul'a taşıyan eski yöneticilerin duydukları heyecanı devam ettirdiklerini söyledi.

 

Binzet, ''Vakfımız, 125 yıl önce kurulurken, dönemin öncü, yenilikçi eğitim kurumu olarak her zaman ilklerin uygulayıcısı olmuştur. Bu tutumu ile Cumhuriyetin kuruluşunda ve yeni nesillerin yetişmesinde çok önemli görevler yapmışlardır'' diye konuştu.

 

21. yüzyılda Işık Okullarının, Türkiye'nin dünyayla bütünleşen mezunlarını yetiştirdiğini kaydeden Binzet, şunları söyledi:

 

''Bize bu öncülüğü hatırlatarak, Selanik'ten İstanbul'a Işık'ın meşalesini taşıyan ekip, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci perspektifi ve değişimci anlayışını simgeleyen Selanik'teki evden çıkarak gelen bu meşale, aynı zamanda yeni kuşakların gücünü oluşturmaktadır.''

 

Konuşmanın ardından ''Işık Yolculuğu'' bisikletçileri, yolculuğun son etabı olan Nişantaşı'ndan Işık Üniversitesinin Şile Yerleşkesi'ne gitmek üzere, Işık Okullarını temsil eden meşale ile yola çıktı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)