adscode

Kılıçdaroğlu:'Aklı ve İnsanı Özgürleştiren Eğitim, Temel Felsefemiz Olmalı'

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aklı ve insanı özgürleştiren, insan sevgisini insanda yaşatan eğitim, bizim temel felsefemiz olmalıdır.

Kılıçdaroğlu:'Aklı ve İnsanı Özgürleştiren Eğitim, Temel Felsefemiz Olmalı'
Özel Eğitim
Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aklı ve insanı özgürleştiren, insan sevgisini insanda yaşatan eğitim, bizim temel felsefemiz olmalıdır." dedi 

Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli incelemelerde bulunmak üzereİzmir'e geldi. Menemen Ulukent'teki köprü kavşak temel atma töreni,Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısının ardından Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi'nin yaptırdığı 384 kişilik kız yurdu açılışına katıldı. 

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile İzmir milletvekilleri, partililer ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, İzmir'i özgürlüğün ve adaletin başkenti olarak niteledi. Kentte belediyelerin de önemli  hizmetler yürüttüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, İzmir'de belediye başkanlarının beraber çalışmaları ve birbirlerine katkı  sağlamalarından  mutlu olduğuna değindi. 

*****


Kılıçdaroğlu, "Küçük kaygıları bırakacağız. 
Türkiye'nin büyük sorunları var. O sorunlarla uğraşmak, halkın umudu olan tek bir adreste. O adres de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Terör saldırıları nedeniyle şehitler geliyor. Terör azmış gidiyor. Parlamento'nun gündeminde anayasa değişiklikleri var. Adaleti, hakkı ve özgürlüğü istiyoruz." şeklide konuştu. 

Türkiye'nin 80 yıldır yurt problemini çözemediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, çocukların sağlıklı bir eğitim alması gerektiğini, eğitimin de aydınlık geleceğe doğru ilerleyen ilkelerle verilmesinin önem taşıdığını dile getirdi. 

Eğitimi ilerici ve gerici diye niteleyen Kılıçdaroğlu, "Bizim vereceğimiz eğitim aydınlık geleceğe doğrudur. Aklı, insanı özgürleştiren, insan sevgisini insanda yaşatan eğitim, bizim temel felsefemiz olmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Balçova Belediyesi tarafından yaptırılan yurtta 384 öğrencinin kalacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Burada kalan kız öğrencilerin anneleri mutlu olacak. Bu yurt onların geleceğe Umutlu bakmaları açısından küçük bir nişan. Belediye başkanımızı yürekten kutluyorum. Umuyorum ki, Umutlu bir gelecek sunmak açısından belediye başkanlarımız az da olsa görevlerini yapmış oluyor. Bu yurt, İzmir'e ve Anadolu'daki kız öğrencilerimize hayırlı olsun. Gönlümüz ister ki tüm anneler ağlamasın, hiçbiri ağlamasın." diye konuştu. 

*****

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da eğitimin şartlarının daha ileriye götürülmesi amacıyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

Başkan 
Çalkaya, konuşmasının ardından Türk Eğitim Vakfı (TEV) Başkanı Hüseyen Öğütcan'a plaket verdi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Başkan Çalkaya, törenin sonunda 29 yıllığına TEV'e devredilen, yurdun temsili anahtarını vakfın yöneticilerine teslim etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)