adscode

Kış Bilim Okulu 31 Ocak’ta açılıyor!

Çocukların sömestr tatilinde bilimsel deneyler ve sanatsal çalışmalar yapma fırsatı bulabilecekleri “Bilim Merkezi Kış Bilim Okulu’’ yenilenen atölye içerikleri ile bu kış açılıyor.

Kış Bilim Okulu 31 Ocak’ta açılıyor!
Özel Eğitim

11 Şubat 2011 tarihine kadar devam edecek olan Bilim Okulu bilime meraklı yetenekli öğrencilere teorik bilginin pratiğe yansıtılması açısından  büyük bir fırsat sunuyor.

 

Çocuklar bilimsel buluşlar,deneyler ve sanatsal konularda eğitim görerek bilime ve sanata daha duyarlı daha meraklı bireyler haline geliyorlar. Bilim Okulu sayesinde çocuklar hem eğlenirken aynı zamanda bilgilerini daha da pekiştirerek bu sayede günümüz teknolojik gelişmelerinden haberdar oluyorlar.

 

7-13 yaş arası çocuklar “Kış  Bilim Okulu”nda, bilim ve sanatın eğlenceli taraflarını keşfetme şansını yakalayacak, yaratıcı düşünmeyi öğrenecek ve takım çalışmasının tadına varacaklar. “Kış  Bilim Okulu” öğrencileri aynı zamanda Bilim&Drama , Genetik, Matematik, Nanoteknoloji, Uzay, Enerji, Kimya, Arkeoloji, Bilim-İllüzyon, Satranç, Biyoloji, Karikatür, Robot, Ekoloji, Tarih, Origami, Resim, Kil, Uzay, Dinazor ve Fosil, Küresel Isınma gibi atölyeler ile bilim ve sanat dünyasıyla tanışacaklar.

 

Çocuklar atölye çalışmalarıyla bağlantılı olarak, öğrendiklerini pekiştirmelerini sağlayacak gezilere de katılabilecek.Rahmi Koç Müzesi Keşif Küresi , Genetik Laboratuarı, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Atatürk Arboretumu ve Topkapı Sarayı gezi programında yer alan mekânlardan sadece birkaçı olarak karşımıza çıkıyor.

 

Ayrıca “Kış Bilim Okulu”nda deprem bölgesinde bulunan ülkemizde herkesin bilmesi gereken temel deprem ve yangın tatbikatlarını içeren ‘Afete Hazırlık Eğitimi’ de verilecek. Çocuklar aynı zamanda belgesel ve tiyatro oyunu gösterimleri, deney gösterileri, bilim insanları ile söyleşiler,  zekâ oyunları ve farklı mesleklerin tanıtıldığı ‘meslekleri tanıyalım’ gibi aktivitelere katılma olanağı da bulacaklar.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)