adscode

Kişiye özel sınav olmaz! Eşitlik ilkesine aykırı...

Eğitim sendikaları uygulamanın 'eşitlik' ilkesine aykırı olduğunu belirtti ve sınavın iptalini istedi...

Kişiye özel sınav olmaz! Eşitlik ilkesine aykırı...
Özel Eğitim

 

Hükümlü ve tutukluların girdiği YGS'de, Fen Bilimleri sorularının cevap şıklarının olmadığının ortaya çıkmasıyla başlayan süreç, 8 ildeki cezaevlerindeki YGS'nin kısmen iptaliyle sonuçlandı.  ÖSYM resmi açıklama yapmadı. Sendikalar, cezaevlerindeki 150 aday için YGS'nin Fen Bilimleri bölümünün yeniden yapılması yönünde alınan karara tepkili.

- Levent AKÇA (EĞİTİM-İŞ Genel Başkanı): Sınavın bölünerek Fen Bilimleri kısmının 150 hükümlü ve tutuklu için yenilenmesi eşitlik ilkesine tamamen aykırıdır.

 

- İsmail KONCUK(TÜRK EĞİTİM SEN Genel Başkanı): Cezaevlerinde sınavın kısmen yenilenmesi sınav bütünlüğünü bozacaktır. Bu noktada tüm adaylar için dava hakkı doğar.  Sayın Başsavcı'nın, 'beklenmedik şeyler çıkabilir' sözünü de anlamlı buluyorum. Aslında şu andan itibaren beklenmedik olan bu sınavın iptal edilmemesi olabilir.

 

- Zübeyde KILIÇ (EĞİTİM SEN Genel Başkanı): Sınavın bütünlüğü ve güvenliği için adayların tuvalete gitmesine bile izin verilmezken kısmen iptal edilmesinin hukuki açıklaması olamaz. Temel sorun sınavın uygulanış biçimi. Yöntem en başından beri sıkıntılıdır. Bu sınavın yok sayılması için tüm şartlar oluşmuştur.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)