adscode

Koç Fest Halter, Atletizm, Jimnastik ve Su Futbolu Müsabakaları Sonuçlandı...

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın Halter, Atletizm, Jimnastik Ve Su Futbolu Müsabakaları Sonuçlandı...

Koç Fest Halter, Atletizm, Jimnastik ve Su Futbolu Müsabakaları Sonuçlandı...
Özel Eğitim

Koç Holding’in 2006 yılında gençler için hayata geçirdiği Koç Fest’in bu yılki yedinci ve son durağı 9-15 Mayıs tarihleri arasında Konya oldu. Koç Fest’in Konya’daki final müsabakalarında halter, jimnastik, atletizm ve su topu müsabakaları sonuçlandı

 

Türkiye Koç Fest üniversite Spor Oyunları Final Müsabakaları’nda ‘su topu’ branşında Okan Üniversitesi şampiyon oldu. Halterde birincilik kupasını Dumlupınar Üniversitesi’nden İbrahim Arat kazandı. Jimnastikte senkronize trambolin kategorisinde Ege Üniversitesi 21,7 puanla birincilik kupasını aldı. Atletizmde ise 4X400 metrede Ankara ve Gazi Üniversitesi derece yaparken, 1500 metrede Karaman ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 3.51’lik dereceleriyle şampiyonluğa hak kazandılar. Koç Fest kapsamında Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nde Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda diğer branşlarda müsabakalar 15 Mayıs’a kadar devam erecek.

 

 

Koç Holding’in Türkiye’yi uluslararası spor müsabakalarında temsil edecek başarılı sporcuların yetişmesine ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve spordan yola çıkarak centilmenlik ruhunu geliştirmek amacıyla başlattığı Koç Fest, 2011 turnesinin sonuna yaklaştı. Koç Fest’in yedinci ve son durağı 9-15 Mayıs tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi oldu. Koç Fest kapsamında Selçuk Üniversitesi’nde su topu, atletizm, jimnastik ve halter branşında müsabakalar sone ererken diğer branşlarda karşılaşmalar 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

 

Atletizmde binin üzerinde sporcu yarıştı

 

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın atletizm müsabakalarına binin üzerinde sporcu katıldı. Yarışmacılar; 100m, 400 m, 1500m, 4x400 m bayrak yarışı; gülle, cirit ve disk atma, uzun ve üç adım atlama, yüksek atlama ve sırıkla atlama dallarında kıran kırana mücadele etti. Atletizmde ise 4X400 metrede Ankara ve Gazi Üniversitesi derece yaparken, 1500 metrede Karaman ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 3.51’lik dereceleriyle şampiyonluğa hak kazandılar.

 

Su Topunda şampiyon Okan Üniversitesi

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın Selçuk Üniversitesi Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen su toplu yarışlarına 12 takım katıldı. Karşılaşmalar sonucunda Okan Üniversitesi su topu dalında kupayı almaya hak kazandı. Su topunda ikincilik madalyası Orta Doğu Üniversitesi’nin olurken, üçünlük kupası ise Koç Üniversitesi’nin oldu.

 

Halterde Dumlupınar Üniversitesi’nden İbrahim Arat şampiyon

Selçuk Üniversitesi KYK Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalarda Dumlupınar Üniversitesi’nden İbrahim Arat birincilik kupasını almaya hak kazandı. Halterde ikincilik kupası Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Bünyamin Sezer’in olurken üçüncülük ise Anadolu Üniversitesi’nden Mehmet Başol’un oldu.

 

Ege Üniversitesi Jimnastik’te kupayı aldı

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın jimnastik branşında müsabakalar Selçuk Üniversitesi Torku Arena’da düzenlendi. Jimnastik yarışmaları; step, aerobik dans, senkronize trambolin, aerobik jimnastik, aletle jimnastik, estetik jimnastik, akrobatik jimnastik branşlarında düzenlendi. Yarışlar neticesinde Ege Üniversitesi takımı birinci olurken, ikincilik kupasını Marmara Üniversitesi, üçüncülüğü ise Muğla Üniversitesi kazandı.

 

Konya’da üniversiteliler 10 branşta yarışıyor

Koç Fest süresince Selçuk Üniversitesi’nde Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın yüzme, sutopu, atletizm, jimnastik, taekwondo, halter final müsabakaları ve basketbol, voleybol, hentbol, futsal Süper Lig müsabakaları yapılıyor. Selçuk Üniversitesi ayrıca Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın 2011 sezonunun final müsabakalarında 4.000’i aşkın sayıda üniversiteli sporcuya ev sahipliği yapıyor. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda, branşlarında şampiyon olan takım ve sporcular Avrupa Şampiyonaları’na gitme ve ülkemizi yurtdışında temsil etme fırsatını elde edecekler.

 

Birbirinden eğlenceli aktivitelerle Selçuk Üniversitesi’nde festival tadında günler…

Koç Fest çerçevesinde Selçuk Üniversitesi; gündüz düzenlenen spor müsabakalarının yanı sıra, oyunlar, yarışmalar, sahne showları ve süprizlerle adeta bir festival alanına büründü. Sürpriz hediyeler kazandıkları oyunlara da katılan Konyalı gençler keyifli vakit geçirerek sınav stresini üzerlerinden atma fırsatı buldular.

 

Selçuk Üniversitesi’nde gündüz yarış, gece Emre Aydın coşkusu yaşandı…

Selçuk Üniversitesi Kampüsü gündüz Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları kapsamında düzenlenen spor müsabakaları ve yüksek teknolojide gündüz etkinlikleriyle renklenirken, Koç Topluluğu’na bağlı şirketler de farklı etkinliklerle festivale katkıda bulundular. Festival çerçevesinde, müzik dünyasının genç ve yetenekli ismi Aslı Gökyokuş ve Emre Aydın gençlerle bir araya geldi.

 

Koç Fest ve Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları ile ilgili detaylı bilgiye www.kocfest.com.tr ve www.facebook.com/kocfest adreslerinden ulaşabilir, gelişmeleri takip edebilirsiniz.

 

 

SU TOPU

( Selçuk Üniversitesi Yüzme Havuzu)

ERKEK

-ODTÜ :9 – Ege Üniversitesi:8

-Okan Üniversitesi: 15 – Koç Üniversitesi: 6

-Yeditepe Üniversitesi: 7 – Kocaeli Üniversitesi: 4

-Boğaziçi Üniversitesi: 11 – İTÜ: 4

-Koç Üniversitesi: 16 – Ege Üniversitesi: 12

-ODTÜ: 12 – Okan Üniversitesi: 13

-Yeditepe Üniversitesi: 8 – Boğaziçi Üniversitesi: 2

-Kocaeli Üniversitesi: 4- İTÜ: 6

 

SU TOPU MÜSABAKASI FİNAL SONUÇLARI

1. Okan Üniversitesi

2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi

3. Koç Üniversitesi

 

 

HALTER:

(SÜ. KYK Spor Salonu)

ERKEKLER:

1. İbrahim Arat – Dumlupınar Üniversitesi: 188,7798064

2.Bünyamin Sezer – Gaziosmanpaşa Üniversitesi: 188,9626844

3. Mehmet Başol: - Anadolu Üniversitesi: 178,8345798

 

CİMLASTİK

(Torku Arena 19 Mayıs Spor Salonu)

Senkronize Trambolin

1. Ege Üniversitesi: 21,07

2.Marmara Üniversitesi: 18,17

3. Muğla Üniversitesi: 17,70


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)