adscode

Liseliler Konserle, Kitaplar Van'la Buluştu!

14 Ocak Cumartesi günü yüzlerce liseli yağmura, çamura, kara, soğuğa rağmen Van’a kütüphane kurmak için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde bir araya geldi. Gelen herkes yanında…

Liseliler Konserle, Kitaplar Van'la Buluştu!
Etkinlikler

 

Soğuğa Aldırmayanların Adresi Mimar Sinan’dı.

 

Yaklaşık bir buçuk aydır sokak sokak gezip, stand açıp duyurusunu yaptığımız, liselerimizde ki tüm panolara, duvarlara afişlerini astığımız, sokakları afişlerimizle donattığımız, bildirilerimizle yankılattığımız ve her yerin 14 Ocak’ta Mimar Sinan’ı işaret ettiği konserimiz geldi çattı. Yağan yağmura, soğuğa ve İstanbul’da hayatın durduğu, elektriklerin kesildiği, yolların kapandığı böylesi bir günde olumsuzluklara rağmen, Van'ı göz önünde bulundurup aldırmayan yüzlerce farklı liseden yüzlerce liselinin bugün adresi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi idi. 15:00’da bir araya gelen liseliler yanlarında Van’a götürülmek için onlarca kitap getirdi. Konser sonunda binlerce kitap toplandı.

Kardeşlik Köprüsünü Kütüphanemiz Kuracak.

Saatler 15:00’ı gösterirken ilk olarak sahneye liseli grubu Karapatlıcan çıktı ve liseliler bir an olsun yerine oturmadı. Karapatlıcan’ın ardından sahneye, isyanı melodilere, ritimlere döken Bandista çıktı ve tüm kitle bütün şarkılara hep birlikte eşlik etti, salon ‘İsyan, Devrim, Özgürlük’ sloganlarıyla inledi. Van depreminin ilk günlerinden itibaren Van’ı bir an olsun görmezden gelmeyen, çıkarttıkları dergilerin tüm gelirini halen Van’a göndermeye devam eden, konserimize desteğini esirgemeyen ve 2012. sayısında (11 Ocak 2012 yayımlı son sayı) konserimize  yer veren karikatür dergisi Leman, BKM Mutfak oyuncularından Emre Can Polat, Arka Sıradakiler dizisinden Barış Atay’da (Saffet) kitaplarını alıp konsere gelerek bugün bizi yalnız bırakmayanlar arasındalardı. Bugün bizi yalnız bırakmayan üniversiteleri AKP’ye, patronlara, eğitimi satanlara dar eden Öğrenci Kolektifleri nam-ı diğer ‘yumurtacılar’ çıktı sahneye, hazırladıkları ‘Liseli Arkadaşlar Üniversitemize Hoşgeldiniz’ pankartıyla birlikte liselerden üniversite anfilerine geldiğinizde patronlara, AKP’ye, gericilere, eğitimi satanlara üniversiteyi beraber zehir edelim dedi. Ardından 20 yıldır paralı eğitime, gericiliğe karşı ; bilimsel bir lise için mücadele ettiğimizi lisemizi eğitimi satanlara, şifrecilere, cemaatçilere bırakmadığımızı söyledik. Ardından Mavi Göç’ün devraldığı sahne horonlarla işgal edildi, konser salonuna sığmayanlar sahneyi işgal ederek, horonlara sahnede devam etti.  Mavi Göç’ün ardından yayınladığı on üç albümle liselilerin kalbinde büyük bir yer tutan Onur Akın aldı mikrofonu eline ‘Biz de gençtik ama bakın şuan bu ülkenin Genç Umutları var sıra onlarda’ dedi sonra vurdu bağlamasının tellerine, başladı şarkılarına.

 

Van Yolcusu Kitap Kalmasın !

Onur Akın’ın şarkılarıyla son bulan konserimiz sonunda kitap standımızda Van yolcusu binlerce kitap birikmişti bile. Yaklaşık 600 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz konserimiz bugün burada bitti fakat geriye en önemli şey kaldı ; Van yolcusu kitapları gideceği yere ulaştırmak !

 

Liseli Genç Umut

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)