adscode

MEB’de Sözleşmeli Yönetici Dönemi

Teşkilat Kanunu’nu yenileyen Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmeli yönetici dönemi başlıyor.

MEB’de Sözleşmeli Yönetici Dönemi
Özel Eğitim

Bakanın sağ kolu müsteşar ile eğitimin kalbi konumundaki Talim Terbiye Başkanı dışarıdan atanabilecek. Memurlara ödenen aile, doğum ve ölüm yardımlarından da faydalanacak olan sözleşmeli personele, 1 yılda 4 kez ikramiye ödenecek. Üstün gayret gösteren sözleşmeli personele Milli Eğitim Bakanı’nın onayı ile 4 ikramiye dışında Haziran ve Aralık aylarında da teşvik ikramiyesi verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalıştırılacak sözleşmeli personel hakkında hizmet sözleşmesinin esasları belirlendi. Resmi Gazete’de yayımlanan sözleşme esaslarına göre, bakanlığın Müsteşarı, Müsteşar Yardımcısı, Talim Terbiye Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Genel Müdür, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı, Bakanlık Müşavirleri 1. Hukuk Müşaviri, Grup Başkanı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Milli Eğitim Uzmanı, Hukuk Müşaviri ve Milli Eğitim Uzman Yardımcısı sözleşmeli olarak dışarıdan atanabilecek.

-1 YILDA 4 İKRAMİYE ALACAKLAR-

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname esas alınarak hazırlanan sözleşme esaslarına göre, sözleşmeler bütçe yılı itibarıyla bir yıllık olacak. Bakanlık, sözleşmeleri istediği zaman tek taraflı olarak feshetme hakkına sahip olacak. Bunun dışında Devlet Memurluğu Kanunu hükümlerinde yer alan disiplin hükümlerine aykırı davrananların sözleşmeleri de iptal edilebilecek. Sözleşmeli personelde memurları için tespit edilen çalışma saatleri esaslarına göre çalışacak.

Haftasonu ve resmi tatillerde de çalıştırılabilecek olan sözleşmeli personelin ücretleri görev unvanları dikkate alınarak yapılacak. Memurlara ödenen aile, doğum ve ölüm yardımlarından da faydalanacak olan sözleşmeli personele, 1 yılda 4 kez ikramiye ödenecek. Üstün gayret gösteren sözleşmeli personele Milli Eğitim Bakanı’nın onayı ile 4 ikramiye dışında Haziran ve Aralık aylarında da teşvik ikramiyesi ödenecek.

ANKA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)