adscode

İşsizliğe Yeni Çözüm, Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle mücadele amacıyla hayata geçirilen Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri (UMEM) Projesi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları'na…

İşsizliğe Yeni Çözüm, Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri
Özel Eğitim
Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle mücadele amacıyla hayata geçirilen Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim  Merkezleri (UMEM)  Projesi,Demirtaş Organize Sanayi BölgesiSanayici ve İşadamları'na tanıtıldı. Çalışanların sigorta primi işveren payının, 42 aya kadar İŞKUR tarafından karşılanmasına imkan sağlayan  proje, firmalara ciddi ajantajlar sağlıyor. 

Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB  Ekonomi ve Teknoloji  Üniversitesi ortaklığında başlatılan UMEM Beceri'10  Projesi, DOSABSİAD'da sanayicilere anlatıldı. DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, "Birçok işletme eleman ararken,  uygun vasıflara sahip çalışan bulamadığından ötürü zorluklar yaşıyor. İstihdam sorunu  altında yatan en önemli nedenlerden biri de 'mesleksizlik'tir. Türkiye'de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülürken, diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir." dedi. 

"SANAYİDEKİ 24 SAATLİK VARDİYA SİSTEMİ TERCİH EDİLMİYOR" 

Üzerinde durulması gereken önemli konulardan birinin de 'iş beğenmeme' durumu olduğuna dikkati çeken Yedikardeş, sanayideki 24 saatlik vardiya  sisteminin, iş arayanlar tarafından tercih edilmediğine dikkati çekti. 

Yedikardeş, sanayiye kalifiye eleman  kazandırma ve iş edindirmeyi amaçlayan UMEM Projesi 'nin, çalışanların sigorta primlerinin 42 aya kadar İŞKUR tarafından ödenmesine imkan sağlayarak, firmalara ciddi kolaylıklar  sağladığını vurguladı. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter  Yardımcısı Okay Civelek de yaptığı sunumda, UMEM Beceri'10  Projesi'nin hem işsizlik oranını azaltmak hem de işgücü  piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla başlatıldığı bilgisini verdi. 

1000  TL'YE KADAR SİGORTA PRİMLERİ İŞKUR'DAN 

Beceri'10  Projesi kapsamında, meslek kurslarını tamamlamış kişileri, stajyer olarak çalıştıran firmaların, herhangi bir  maaş  ödemediklerini hatırlatan Civelek, şöyle dedi: 

Stajyerlerin günlük 15  TL olarak belirlenen  ücretleri İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca, stajını başarılı bir şekilde bitiren kursiyerleri istihdam eden firmalara sigorta prim teşvikleri sağlanmaktadır. 18-29 yaş arası erkekler  ve yaştan bağımsız  kadınlar için 42 ay, 30 yaş üzeri  erkekleriçin de 30 ay Sigorta Primi İşveren Payı  ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Prim ödeme  miktarı üst sınırı da her bir çalışan için bin  TL. 

Firmalar, yapacağı  başvurular ile  ihtiyaç duyduğu meslek dallarında kursların açılmasını da sağlayabilmektedirler.  Eğitimlerin firma bünyesinde verilmesini sağlayabilir, ayrıca  eğitimlere ustaları ve ustabaşıları da gönderebilirler. Ülke genelinde bugüne kadar açılan bin 659 kursta, 18 bin 513 kursiyer eğitim görmüş ve bunlardan yaklaşık 4 bin  500'ü istihdam edilmiştir."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)