adscode

Muhteşem Tartışma!

Muhteşem Süleyman, her yönüyle tartışılmaya devam ediyor. Hem de ne tartışma. Onunla başlıyor, ucu her yere uzanıyor. Örneğin son Genç Bakış’ta olduğu gibi. Konuğumuz ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’ydı.…

Muhteşem Tartışma!
AG Blog

 

 

 

Başbakan Erdoğan’dan Orhan Pamuk’a, Meral Okay’dan Kültür Bakanı’na, filmcilerden Ajda Pekkan ve TRT’ye, kimine iğne, kimine de çuvaldızı batırdı! İşte Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleşen programdan bazı satır başları:

3 yıldır neredeydi?
-  Dizi (Muhteşem Yüzyıl) 3 yıldır ekranları işgal ediyor. Hatta yurtdışında daha çok işgal ediyor ekranı. Oyuncular hakikaten iyi. Alıştığımız sinema oyuncuları değiller. Yeniçeriler gibi boylu poslu. Ottoman imajı ile dışarıyı etkiliyor.
-  Bunlar bizim ecdadımız mı diyor Başbakan? E ecdadınız değil ama 3 yıldır neredeydiniz? 3 yıl geçtikten sonra bu gibi saldırıların manası yok.
-  Muhteşem Yüzyıl dizisi için bana müşavirlik teklifiyle geldiklerinde ben yapmam dedim. Çünkü başıma geleceği biliyorum. Bizim sinema piyasasında mühim olan, tüm dünyada olduğu gibi para kazanmaktır.
-  Almanya ve Fransa’da kitap ve sinema konusunda devletin ciddi bir yatırımı vardır. Bu yolla da müdahale eder. Bizde de aynı şeyleri yapmaya kalkarsan ilk anda ortaya çok komik şeyler çıkabilir ama nihayet bu da bir kontrol meselesidir. TRT çok komik bir şekilde dağıtırsa parayı ancak patlıcan toplar. Bu iş, TRT’nin yaptığı gibi yapılmıyor.

Kardeş katli doğru mu?
 -  Cem Sultan vakasına bakın. Her kardeş kavgası binlerce insanın kellesine ve anarşiye mal oluyor. Aynı şey Rusya ve İngiltere tarihinde de vardır. Böyle kolay hüküm verilmez. Öldürülen, kendi kardeşin değil ki padişahın kardeşi size ne.
-  Hürrem Sultan gayet güzel ve gayet zeki bir kadın. Çok erkenden çok güzel şiir ve Türkçe öğreniyor. Dizideki Hürrem değil. O Alman, şivesi ondan bozuk.

 



yazının devamını okumak için tıklayın

 

 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)