adscode

Öğrenciler Köşk'teyken, Köşk önünde protesto vardı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelilerin protesto gösterileri yaptıkları bir dönemde görüşlerini dinlemek üzere Ankara'daki 11 devlet ve vakıf üniversitesinin öğrenci konseyi temsilcileriyle “Çankaya…

Öğrenciler Köşk'teyken, Köşk önünde protesto vardı!
Özel Eğitim

Çankaya Köşkü'nde dün saat 13.20'de başlayan öğle yemeğinin öncesinde gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Bu sırada kısa bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Gül, “Çankaya Sofrası”nda üniversitelerin seçilmiş konsey başkanlarıyla birlikte olduklarını ifade etti.

Yemeğe davetli öğrencilere seslenen Gül, “Arkadaşlarınız ne konuşuyorsa, arkadaşlarınızın sorunlarını beklentilerini serbestçe anlatın. Dinleyip gereğini yapacağız” dedi.

Kendisinin de bir dönem üniversite öğrenciliği yaptığını anımsatan Gül, bu sırada öğrenci konseyi başkanlığında bulunduğunu da anlattı.

Yemeğe, Ankara, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, Hacettepe, ODTÜ, TOBB-ETÜ, Turgut Özal ve Ufuk üniversitelerinin öğrenci konseyi başkanlarıyla, 3 üniversitenin kadın başkan yardımcılarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığından ise Genel Sekreter Mustafa İsen, Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, AB ile İlişkilerden Sorumlu Başdanışman Zeynep Damla Gürel ve Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter katılıyor.

 

KÖŞK DIŞINDA PROTESTO

 

Gül'ün 11 üniversiteden 14 temsilciyi kabul ettiği saatlerde, bir grup öğrenci de, Köşk'e çıkanların üniversite öğrencilerini temsil etmediğini ifade ederek, protesto gösteri düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne doğru yürüyüşe geçen yaklaşık yüz kişilik öğrenci grubu, Atakule yakınlarında polis engeliyle karşılaştı. Çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı Atakule'den daha ileri yürümelerine izin verilmediği için oturma eylemi yapan grup, Köşk'e çıkan kişilerin, öğrenci gençliğini temsil etmediğini vurgulayarak, okullarında özgürlük istediler.

Hükümetin sesini çıkaran her öğrenci gurubuna yönelik polisi kullandığını söyleyen öğrenciler, YÖK'ün de özerk olmadığını savundular.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı grup ellerinde "Saraylarınız, köşkleriniz sizin olsun, AKP defol. Üniversiteler bizimdir. AKP Gençlere Hesap Verecek" yazılı pankartlarla hükümeti protesto ettiler.

Daha sonra EMEK Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Genç-SEN, Öğrenci Kollektifleri ve TKP'li öğrencilerden oluşan gruptan seçilen 5 kişinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek için taksi ile Köşk'e gitmesine izin verildi. Köşk'e gelen öğrencileri Genel Sekreterlik'te Emniyet Amiri karşıladı. Gül'le görüşme taleplerini emniyet amirine de ileten öğrencilere olumsuz yanıt verildi.

Grup adına konuşan bir öğrenci, Köşk'teki görüşmenin öğrencileri susturmak için yapıldığını iddia etti ve şunları söyledi: ''İçeride tiyatro oynnaıyor. Cumhurbaşkanı bizi marjinal buluyormuş. Konuşan öğrenci istemiyorlar. Kendilerine gül atacak öğrenci istiyorlar.''

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)