adscode
adscode

Öğretmenler 'Mülakata hayır' dedi

Mülakatsız öğretmen ataması yapılmasını isteyen öğretmenler Ankara'da bir araya geldi. Öğretmenler, 'Şubat’ta mülakatsız 100 bin atama yapılmasını bekliyoruz' dedi.

Öğretmenler 'Mülakata hayır' dedi
Eğitim

Ataması yapılmayan öğretmenler mülakatın kaldırılması ve 100 bin atama yapılması talebiyle Ankara'da toplandı. Ulus Meydanı'ndaki Zafer Anıtı önünde açıklama yapan öğretmenler taleplerini bir kez daha kamuoyuna ilan etti. "Mülakat liyakat in katilidir", "100 bin öğretmen hazır maliye bütçeyi ayır", "Seçim sözü mülakatlar kaldırılsın" pankartlarını açan öğretmenler, "100 bin haktır mülakata hayır", "Okuduk okuduk okutamadık" sloganını atıp temsili diplomalarını yanlarında getirdiği tabuta bıraktı. Burada yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve kıymetli devlet erkanımız. Nisan 2023'te Sayın Cumhurbaşkanımız kamuda mülakatı kaldıracağını belirtmiştir. Şimdi yeni bakanımız mülakat yapılacağını söylemekte. Bu tür açıklamalar ataması yapılmayan öğretmenleri ve ailelerini üzmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz 24 Kasım’da 'öğretmenlikte mülakatı kaldırdık' müjdesi vermesidir. Şubat’ta mülakatsız 100 bin atama yapılmasını bekliyoruz. Bizler genç öğretmenler olarak mülakatsız 100 bin öğretmen atama talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz."

 

 

'VERİLEN SÖZLER NEDEN TUTULMADI?'

Genç Eğitim Sendikası Genel Başkanı Aras Ali Altıntaş ise şu ifadeleri kullandı:

"Tarihin en büyük atama sözü nerede? Verilen sözler neden tutulmadı? Son iki yılda atama bekleyip de intihar eden 45 öğretmen var. Bunun hesabını kim verecek?' 2023 seçimlerinde bu gençlik devletine güvendi. Önümüzde yerel seçim var. Biliniz ki bu gençler bir daha kandırılmalarına izin vermeyecektir. Mülakatsız 100 bin öğretmen ataması talebimizdir. Mülakat liyakatin katilidir."

AYDINLIK


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)