adscode

ÖSYM para basıyor ama! Sınav görevlilerinin ücretleri ödemiyor...

Eğitim-İş Genel Sekreteri Levent Akça, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) görev alanlara sınav sonunda ücretlerin halen ödenmediğini, bu paranın en kısa sürede görevlilerin hesaplarına yatırılması gerektiğini…

ÖSYM para basıyor ama! Sınav görevlilerinin ücretleri ödemiyor...
Özel Eğitim

 

Eğitim-İş Genel Sekreteri Levent Akça, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) görev alanlara sınav sonunda ücretlerin halen ödenmediğini, bu paranın en kısa sürede görevlilerin hesaplarına yatırılması gerektiğini bildirdi.

 

Akça, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl yeni bir uygulamayla YGS'de görev alanların ücretlerinin banka hesap numarası üzerinden ödeneceğinin bildirildiğini, ancak aradan 15 gün geçmesine karşın bu ücretlerin henüz görevlilerin hesaplarına yatırılmadığını kaydetti.

     Akça, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     ''Daha önce sınav gününde ödenen görev ücretlerinin bu yıl banka hesap sistemi üzerinden ödenmesinin tercih edilme nedeni nedir ve bununla nasıl bir tasarruf ön görülmüştür? Sınavın güvenliğini sağlayan sınav görevlilerinin üstlerini didik didik arayarak suçlu konumuna indirgeyen, evinin anahtarına, parmağındaki yüzüğe, saçındaki tokaya kadar el koyan zihniyet şimdi de ücretlerini ödemeyerek ve buna ilişkin herhangi bir açıklama da yapmayarak mağdur etmektedir.

     ÖSYM, sınav kitapçıklarındaki şifreleme nedeniyle önce sınavın güvenilirliğini yok etmiş, sonra üst aramasıyla sınav görevlilerin onurlarını zedelemiş, şimdi de haklarının gasp edilmesine neden olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili banka yetkilileri, ücretini alamayan sınav görevlilerine tatmin edici bir bilgi vermemiştir. Burada bir ihmal mi söz konusudur, yoksa bir aksaklık mı? Bu konuda bir önlem alınmaması, sınav sürecinde aşırı üst araması ile başlayan bu sürecin ödemeler konusunda da devam ettirilmesi, bilinçli bir tutum izlenimi vermektedir. Bu konuda acilen bir açıklama yapılmalı ve mağdur olan sınav görevlilerinin ücretleri derhal ödenmelidir.''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)