adscode

Liseliler yeteneklerini ünlülerin önünde sergileyecek!

Bu yıl ilki düzenlenen Hisar Okulları Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalistleri açıklandı..

Liseliler yeteneklerini ünlülerin önünde sergileyecek!
Özel Eğitim

  

Beste ve yorum olmak üzere iki dalda finale kalan toplam 16 okulun öğrencileri, Cahit Berkay, Derya Köroğlu, Levent Yüksel gibi ünlü isimlerin önünde yeteneklerini sergileyecek.

 

Cahit Berkay, Derya Köroğlu, Levent Yüksel gibi birbirinden değerli müzisyenlerin jüri üyesi olarak yer aldığı ve Ayça Tekindor’un sunacağı Hisar Okulları Liselerarası Müzik Yarışması’nın finali 16 Nisan Cumartesi günü Hisar Okulları Kültür Merkezi’nde sahnelenecek canlı performanslarla gerçekleşecek. Yarışmanın sonunda yapılacak ödül töreni ile de kazananlar ödüllerine kavuşacak.

 

Okul orkestrası "B Yüzü"nün kazandığı başarılarla müzik alanında kısa sürede haklı bir yer edinen Hisar Okulları, İstanbul'daki bütün liselere açık olarak düzenlediği müzik yarışması ile farklı okulları müziğin ortak dili ve heyecanı ile buluşturmayı ve öğrencilere bu yetenekleri sayesinde eğitimlerinde destek olmayı hedefliyor. Ana sponsorluğunu Yeditepe Üniversitesi’nin üstlendiği yarışmanın iletişim sponsorluğunu Alem FM, ürün sponsorluğunu Yamaha Dore Müzik ve eğitim sponsorluğunu da Hisar Akademi üstleniyor. Organizasyona yarışmacı olarak katılmayacak olan “B Yüzü”, ödül töreni sırasında sahne alacak.

 

Ödül: Berklee’de yaz okulu!

 

Yarışmanın sonunda, dereceye giren okullara plaket verilecek. Ayrıca en iyi beste ödülüne layık görülen okul, Yeditepe Üniversitesi işbirliğiyle Berklee Müzik Akademisi’nde  yaz okuluna katılma hakkı kazanırken; en iyi yorum dalında birinci olan okul ise ödül olarak Dore Müzik’ten Yamaha marka dijital bir piyano alacak. Hisar Akademi de jürinin belirleyeceği bir öğrenciye, istediği müzik branşında bir eğitim yılı süresince burs verecek. 

Yarışmanın jüri üyeliğini ise Cahit Berkay, Derya Köroğlu, Levent Yüksel, Dilek Yonay Batıbay, Gökçe, Serkan Özgen, Kutlu Özmakinacı, Utku Ünal, Şebnem Sungur ve Ant Şimşek gibi birbirinden ünlü isimler yapacak. 

 

Toplam 16 okul finale kaldı

 

Toplam 48 okulun demo kayıtlarının değerlendirildiği yarışmada, 16 okul finale kaldı. Yorum dalında, Açı Lisesi, Ataşehir Mehmet Rauf Lisesi, Avcılar Ticaret Meslek Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi, Halil Rıfat Paşa Lisesi, İstanbul Amerikan Robert Lisesi, Özel Darüşşafaka Lisesi, Özel Florya Final Anadolu Lisesi, Özel Notre Dame Fransız Lisesi, Pendik Lisesi ve TED İstanbul Koleji finale kalmayı başardı.

Beste dalında ise Açı Lisesi, İstanbul Amerikan Robert Lisesi, İstanbul Özel St. Joseph Fransız Lisesi, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi, Okyanus Koleji, Özel ALEV Lisesi, Özel Darüşşafaka Lisesi ve Pendik Lisesi finalde yarışmaya hak kazandı.

 

Yarışma, 350 metrekarelik sahne alanı ve 550 kişilik kapasitesi ile İstanbul’un önemli sanat merkezlerinden biri olmaya aday Hisar Okulları Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)