adscode

ÖSYM'den Yine Bir Hata Krizi

ÖSYM, Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda Ankara Üniversitesi "Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Teknolojileri" bölümünün adını "Tıbbi Görüntüleme Teknikleri" olarak yanlış yazılması sonucu teknisyen olacağını düşünen…

ÖSYM'den Yine Bir Hata Krizi
Özel Eğitim

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Ek Yerleştirme Kılavuzu’na Ankara Üniversitesi’ndeki “Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Teknolojileri”adlı bölümün adını “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri” olarak yazınca bu bölüme giren 20 öğrenci teknisyen olacağını düşünürken, cihaz bakım onarımı okuduklarını öğrendi.

Rektör: "Mağdur etmeyeceğiz"
Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, ÖSYM sonuçlarına göre Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümünü kazandıklarını düşünen öğrenciler, yerleştikleri bölümün Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Teknolojisi olduğunu dersler başladıktan sonra anladı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ise konuyla ilgili öğrencileri mağdur etmeyeceklerini açıkladı.

Ek Yerleştirme Kılavuzu’ndaki yanlış üzerine, veli ve öğrenciler YÖK ve ÖSYM’ye dilekçeyle başvurdu. Konuyla ilgili AÜ Rektörü Taluğ, Konu üzerinde çalıştıklarını ve ÖSYM ve YÖK’ten randevu talep ettiklerini söylerken hiç kimsenin mağdur olmaması gerektiğini söyledi.

Radyoloji teknisyenliği hayal mi oldu?
Sağlık kurumlarında radyoloji teknisyeni olmak isteyen eden öğrenciler, ÖSYM’nin hatası sonucunda yerleştikleri bölümde tıbbi görüntüleme cihazlarının bakım ve onarımına yönelik eğitim alacaklarını öğrendi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)