adscode

ÖSYM’nin skandal günlüğü: Özür dileyip puanını düzelttiler!

SİVAS’ta sınavdan önce kolu kırıldığı için YGS sınavına engellilerle birlikte giren 18 yaşındaki Uğur Erdem Tur, sınav sonuçları açıklanınca şok yaşadı...

ÖSYM’nin skandal günlüğü: Özür dileyip puanını düzelttiler!
Özel Eğitim

Bilgilerini girdiğinde 'Sınava girmediniz' uyarısı ile karşılaşan Tur ne yapacağını şaşırdı. ÖSYM kısa sürede hatayı düzeltip sınavdan 391 puan aldığını iletip gençten özür diledi.

 

Sivas'ta yaşayan 18 yaşındaki Uğur Erdem Tur, 10 Mart 2011 tarihinde Selçuk Anadolu Lisesi arka bahçesinde kaza geçirdi ve sağ kolu kırıldı. Uğur Erdem Tur, sınava engelliler için hazırlanan bir sınıfta girmek istediğini belirterek sağlık raporu ile ÖSYM Sivas bürosuna başvurdu. ÖSYM'den gelen cevap ile Tur’un sınava daha önce belirtilen Cumhuriyet Üniversitesi kantininde değil, Cumhuriyet Üniversitesi İlköğretim Okulu'nda gireceği belirtildi. Sınav sabahı Cumhuriyet Üniversitesi İlköğretim Okulu'ndaki engelliler için hazırlanan sınıfına giden Uğur Erdem Tur, kendi adına hazırlanmış bir soru kitapçığı ve cevap anahtarı olmadığını görünce şaşırdı. Bunun üzerine sınav görevlileri, Tur'a yedek bir soru kitapçığı ve cevap anahtarı vererek, sınava girmesini sağladı. Sağ omuzu kırık olan Tur sınavını tamamladı. Sınavdan 400 puan bekleyen Tur, sonuçlar açıklandığında ise büyük bir şok yaşadı.

 

Sonuç belgesinde "Sınava girmediniz veya yanıt alanınızı boş" bıraktınız ibaresi yer aldı. Bunun üzerine ÖSYM'ye başvurarak hakkını arayan genç uzun süre bir sonuç elde edemedi. İki haftadır bir sonuç almaya çalıştığını kaydeden Tur, "Başımdan geçen kaza sonucu sınava engeliler sınıfında girmek için ÖSYM’ye başvurdum. Cevabı olumlu gelince onların belirttiği yerde sınava girdim. Sınav sonucu açıklandığında, 'Sınava girmediniz veya yanıt alanınız boş& bıraktınız cevabı ile karşılaştım. Bir çok yere başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Akşam üzeri ÖSYM’den arayarak 'Sınav sonucunuz düzeltilmiştir' dediler. Ve 391 puan aldığımı söylediler. Beklediğim puanın gelmesi beni sevindirdi’’ dedi.

 

Baba Naci Tur ise "Sınava engeli adayların sınıfında girdiği halde sınava girmediniz, cevap alanınız boş diye yazı geldi. Sivas ÖSYM bürosu sorumlusu Prof. Dr. Embiye Yılıdırım’a bu konu ile ilgilenmesi gerektiğini söyledim. Fakat bizimle ilgilenmedi. Bugün bizi ÖSYM’den aradılar ve bizden özür dilediler. Oğlumun puanını bize söyleyerek LYS’ye kaydının yapıldığını ilettiler'' diye konuştu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)