adscode

Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hizmete Giriyor

Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2013-2014 öğretim yılında hizmete giriyor.

Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hizmete Giriyor
Özel Eğitim

 

 

 

 


 
21 yıllık eğitim ve öğretim birikimini sağlık meslek eğitimine de taşıyan Oğuzkaan Koleji'nin Maltepe'de hayata geçirdiği Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlıyor.
 
1992-1993 eğitim ve öğretim yılında hizmete vermeye başladığı dönemden bu yana eğitime önemli katkılar sağlayan ve başarılı öğrenciler yetiştiren Oğuzkaan Koleji, temellerini attığı Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile 2013-2014 öğretim yılı itibariyle sağlık sektörüne donanımlı personel yetiştirmeye hazırlanıyor.
 
Hem meslek bilgisi hem üniversite garantisi
Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni tercih eden öğrenciler, mezun olur olmaz sağlık sektöründe çalışabilecek donanıma sahip olmanın yanı sıra sağlık bilimleri meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş imkanına da sahip oluyor. Hemşirelik, tıbbi sekreterlik, anestezi ve reaniasyon olmak üzere üç temel branşta eğitim gören Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, mesleklerinde fark yaratacak tıbbi İngilizce eğitimi de alacaklar.
 
Teorik ve uygulamalı ders programları
Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik, tıbbi sekreterlik, anestezi ve reanimasyon bölümlerinde teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Eğitim süresince, MEB müfredat programında belirtilen akademik derslerin yanı sıra sağlık mesleğiyle ilgili uygulamalı alan ve dal dersleri öğretilecek. Bölümlerle ilgili teorik dersler okul bünyesinde, uygulamalı dersler öğretmenlerin gözetiminde çözüm ortağı sağlık kuruluşu bünyesinde hizmet veren hastaneler ve tıp merkezlerinde yapılacak.
 
Hemşirelik ile anestezi ve reanimasyon bölümlerinde uygulamalı eğitim 11. ve 12. sınıfta haftanın üç günü, tıbbi sekreterlik bölümünde ise 11. ve 12. sınıfta haftanın iki günü yapılacak, hemşirelik bölümünü bitiren kızlar hemşire, erkekler hemşir ünvanı ile, anestezi ve reanimasyon bölümünü bitirenler aneztezi teknisyeni ünvanı ile, tıbbi sekreterlik bölümünü bitirenler ise tıbbi sekreter ünvanı ile mezun olacaklar.
 
Meslek donanımına sahip mezunlar

Özel Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin hemşirelik bölümü mezunları resmi ve özel hastanelerde, üniversite bünyesinde yer alan hastanelerde, dispanserlerde, özel sağlık kurumlarında, çeşitli kurumların bünyelerinde bulunan sağlık birimleri ve kreşlerde, anestezi ve reanimasyon bölümü mezunları devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri, doğumevleri, özel klinikler gibi ameliyat yapılan her türlü sağlık kurumunda, tıbbi sekreterlik bölümü mezunları ise üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık ocakları, klinikler, özel muayenehaneler, tıbbi yazılım şirketleri, medikal malzeme şirketleri ve ambulans hizmetleri veren kuruluşlarda çalışabilecek donanıma sahip olacaklar.
 
Kayıtlar 15 Temmuz'da başlıyor
Sağlık sektörünü tercih eden öğrencilerin tam donanımlı yetişmelerini sağlayacak teorik ve uygulamalı mesleki eğitim ve öğretim programı sunan Oğuzkaan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne kayıtlar 15 Temmuz tarihinden itibaren başlıyor.
 
 

 
 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)