adscode

Pisagor Dijital Eğitimde

Pisagor'un hayatı, teoremin ispatı ve kolaydan zora, hareketli, güncel hayat örneklerle verilen uygulama 'yeni ve dikkate değer' kategorisine alındı.

Pisagor Dijital Eğitimde
Özel Eğitim
Özel Sezin Okulu matematik öğretmenleri tarafından içeriği hazırlanan Pisagor Teoremi iPad uygulaması"Pythagoras The Game", İngiltere ve İrlanda dijital pazarında "yeni ve dikkate değer"(New and Noteworthy) kategorisine girmeyi başardı. 
Manolin Elektronik Yayıncılık tarafından geliştirilen uygulama şu ana kadar 26 farklı ülkedeki kullanıcılar tarafından indirildi. Matematiğin en önemli teoremlerinden biri olan Pisagor Teoremi, matematik alanında uzman öğretmenler tarafından günlük hayatla ilişkilendirilerek dijital bir oyuna dönüştürülmüştü. Uygulama, Pisagor'un hayatı, teoremin ispatı ve kolaydan zora, hareketli, güncel hayat örneklerinden oluşuyor. Öğrenciler klasik bir dik üçgenin kenar uzunluklarını hesaplamak yerine bir örümceğin ağındaki, bir geminin yelkenindeki dik üçgenleri bularak Pisagor Teoremi'ni uygulama ve pekiştirme şansını hiç sıkılmadan ve eğlenerek elde ediyor.
Radikal

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)