adscode

'Seçmeli derslerin dağıtımı problemi çözülsün'

Yeni sistemle uygulanmaya başlanan seçmeli derslerin dağıtımı sorunu nedeniyle veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin kafası karışık. Öğrenciler seçmeli dersler probleminin çözülmesini bekliyor.

'Seçmeli derslerin dağıtımı problemi çözülsün'
Özel Eğitim
"Sayın Abbas Bey,
Ben İzmir'de çok merkezi bir ortaokulda Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim. Bizim malum sorunlarımızdan değil de şimdi çokça gündemde olan Seçmeli Dersler konusunda sizinle bir durumu paylaşmak istiyorum. Eskiden ortaokul ve lise yıllarımızda kızardık seçmeli dersi zorunlu olarak okul idaresi seçiyor kimse bize fikrimizi sormuyor diye, artık yeni eğitim sistemi buna imkan sağlıyor evet çok güzel bir imkan bu ama acaba ne kadar doğru uygulanıyor benim çok ciddi şüphelerim var bu konuda. Okulların seçmeli dersi uygulama biçimi birbirine göre çok farklılıklar gösteriyor ve bence bu durumda hem veliler hem öğrenciler çok mağdur oluyorlar.Örneğin yazınızda belirttiğiniz gibi 13.00-13.30'da bitmiyor bizim okulumuzda sabahçı öğrencilerin dersi. Okulumuzda 5,6,7,8. sınıflar sabahçı 07.30da derse başlıyoruz ve 6.ders 12.20'de bitiyor. Bu sırada 6,7,8 ler evlerine gidiyor. 5.sınıflar seçmeli dersler için okulda kalıyor tabii bu sırada okula 2,3 ve 4. sınıflar ders için giriş yapıyor. Yani 5. sınıf öğrencilerinin dersleri öğleden sonra devam ediyor. Benim dersim 5.sınıflarda 33 öğrenci tarafından seçildi ve benim dersimi seçen öğrenciler 14.10 olan dersimin başlama saatini beklemek zorunda kalıyor, önceki saatlerinde başka seçmeli dersi olabiliyor. Ancak Bilişim seçen öğrencinin dersi 15.45'te bitiyor. Sonuç olarak bu öğrenciler(ve öğretmen olarak ben)  07.30'dan 15.45'e kadar okulda ders görüyor(veriyorum) bu  süreçte ne öğrencinin ne de öğretmenin verimli olabileceğine inanmıyorum. Bu dersi seçenler ya da dersi bu şekilde son saatlere denk gelen seçmeli ders öğrencileri sanki o dersleri seçtikleri için cezalandırılıyor gibi son saatlere kadar bekleyerek. Bunu yaşayan öğrenci ya da veli bir sonraki sene bu dersi seçtirir mi? Ben veli olsam asla istemem. Umarım var olan ve şimdilik pek fark edilmeyen bu sıkıntıyı size düzgün bir şekilde anlatabilmişimdir. "

****

"450 kişilik 5. sınıf seçmeli ders seçen öğrencisi bulunan bir okulun: 14 değişik derste birbiriyle çakışmadan dağıtım yapabilen bir pgoram MEB nın elinde varmıdır? Bakanlığı bir kenara bırakın özel sektörün elinde de hazır olduğunu sanmıyorum. (Bilsa bile yetersiz kalıyor) Bakanımızın söylediğini yaptık. Seçimde okulun şartlarını öne sürmedik. Her öğrenci istediğini seçti. Siz bizim adımıza daha kolay bakanlığa ulaşırsınız diye size yazıyorum. Sizinle aynı okul mezunuyuz. Selamlar."

www.egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)