adscode

'TARGEL Projesi İçin Personel Alınacak Umuduyla Bekliyoruz'

'TARGEL Projesi için Personel Alınacak Umuduyla Bekliyoruz'

'TARGEL Projesi İçin Personel Alınacak Umuduyla Bekliyoruz'
Özel Eğitim

Merhabalar

Bu mesajı memurlar nette kurulmuş ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler platformu ve diğer sosyal sitelerde faaliyet gösteren atama bekleyen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler grubu adına yazıyorum. 

Tarım TV de 09/03/2011 tarihinde yapılmış bir yayında TKB personel genel müdürü Nizamettin Ekinci'nin targel alımlarının 2011 yılı içerisinde 10000'e tamamlanacağını, bununla birlikte ciddi personel alımlarının olacağını dile getirmişti.

Yine tarım bakanlığına bağlı Yayın Daire Başkanı Mehmet Zeki Akgün seçimden 1 hafta önce TRT Anadolu televizyonunda targel alımlarının 2011 yılının sonuna kadar 10000'e tamamlanacağını, her an müjdeli haberlerin verileceğini dile getirmişti.

Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'te "7 bin 500 ziraat mühendisi inanın çok büyük farklılık yapar. En son 2 bin 500 kişinin onayını vermiştim, inşallah bunu 10 bine çıkartacağız. Bizim programımızda var" açıklamasını yapmıştı.

Geçen bu zaman içerisinde kesin bir tarih verilmemekle beraber, bir takım yerlerden targel projesinin bittiği alım olmayacağına dair bilgi kirliliği ortaya çıkmış, ben ve benim gibi bir çok ziraat mühendisi meslektaşım işsizliğin vermiş olduğu psikolojik huzursuzluk içine girmiştir. Ancak,son 1 hafta içinde sayın bakanımız Mehdi EKER'in BUGÜN TV kanalında yapmış olduğu konuşmada, targel alımlarının devam edeceğini ve alımların 10000'e tamamlanacağını söylemiş, bakanımızın konuşmasından 1-2 gün sonra da Bursa Tarım İl Müdürü Kasım PİRAL da, targelin önümüzdeki dönem 10000'e tamamlanacağını dile getirmiş, bununla birlikte birçok yazılı ve görsel medyada GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2500 ZİRAAT MÜHENDİSİ VE VETERİNER HEKİM ALACAK diye haberler gündeme gelmiş olmakla beraber, umutlarımız bir kat daha yeşermiştir. 

Yalnız problem şu ki, bakanlık tarih konusunda sessiz kalmaktadır ve herhangi bir açıklama yapmamaktadır.

Bu durum ben ve benim gibi atama bekleyen bir çok ziraat mühendisi ve veteriner hekimi arkadaşlarımı tedirgin etmektedir. Diğer bakanlıklarda tekrar tekrar alımlar olmuşken, tarım zenginliği olan ülkemizde, TARGEL projesinin ülke tarımının gelişmesinde katkı yaptığı bu düzende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına personel alımı çok zor olmasa gerek, sizlere bu konuda güvenimiz tamdır.

Bizler atanmayı bekleyen ve ülkesi için emek sarf etmek isteyen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler olarak sizden ricamız bilgi kirliliğinin ortadan kalkmasını ve kesin tarihin biran önce verilmesini, bizleri bu ruhsal çöküntüden kurtarmanızı temenni ederiz.

saygılarımızla...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)