adscode

Taşımalı Eğitim Genelgesine Yeni Düzenleme

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Taşımalı Ortaöğretim Uygulaması'' genelgesinin bazı maddelerinin uygulanmasında tereddüt yaşandığının tespit edilmesinden dolayı yeniden düzenlendiğini bildirdi.

Taşımalı Eğitim Genelgesine Yeni Düzenleme
Özel Eğitim

Ömer Dinçer, yayımladığı ''Taşımalı Ortaöğretim Uygulaması'' konulu genelgede, 2011-2012  eğitim öğretim yılında bu uygulamanın 6 Haziran 2011 tarihli genelge hükümleri doğrultusunda yürütüldüğünü hatırlattı.

Valiliklerden bakanlığa intikal eden bilgilerden, uygulamada genelgenin bazı maddelerinde tereddüt yaşandığını tespit edildiğini ifade eden Dinçer, bu nedenle genelgenin söz konusu  maddelerinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Yapılan düzenlemeye göre, merkezi sınav sistemiyle  öğrenci alan ortaöğretim öğrencileri, yerleşim yerlerinde resmi yurt ve pansiyon bulunmaması veya mevcut kapasitelerinin yetersiz olduğunun tespit edilmesi durumunda, planlama komisyonunun kararıyla uygulamaya dahil edilebilecek.

5 kilometreden daha az ve 30 kilometreden daha fazla mesafeden taşıma yapılmayacak. Ancak yerleşim birimlerindeki resmi yurt ve pansiyonların tam kapasite ile kullanımı sonrasında, taşımalı ortaöğretim uygulaması kapsamına alınması gereken öğrenci  bulunması durumunda belirtilen üst sınır planlama komisyonunun kararı doğrultusunda aşılabilecek.

sabah 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)