adscode

'Tatile Değil, Toplantıya Gidiyoruz…'

280 gönüllü öğretmen,Türkiye Fen ve Teknoloji Öğretmenleri 1. Paylaşım Toplantısını gerçekleştirecek.

'Tatile Değil, Toplantıya Gidiyoruz…'
Etkinlikler

 

 

20 Ocak günü Tüm Türkiye’de karne heyecanı yaşanacak. Milyonlarca öğrenci binlerce öğretmen tatile gitmek için hazırlıklarını yapacaklar. Adı üstünde yarıyıl tatili. Ama  20 Ocak günü 280 tane gönüllü öğretmenin evinde bambaşka bir heyecan yaşanacak. Çünkü biz bir ilki başarabilmenin heyecanını, coşkusunu yüreklerimizde hissederek tatile gitmek yerine kimimiz otobüsle, kimimiz kendi arabasıyla, kimimiz uçakla kimimiz trenle paylaşmak için, öğrenmek için, öğretmek için, Ankara’ya geleceğiz. Hem de tüm ulaşım, organizasyon ve finans maliyetlerini kendimiz karşılayarak; her yönüyle Türkiye’de bir ilk olan Türkiye Fen ve Teknoloji Öğretmenleri 1. Paylaşım Toplantısını gerçekleştireceğiz.

 

Türkiye Fen ve Teknoloji Öğretmenleri 1. Paylaşım Toplantısı 22 Ocak 2012 Pazar günü 09.30-17.30 saatleri arasında Ankara Sınav Koleji'nde yapılacaktır.

 

“Yıllarca Ankara’ya maç için, başvuru için, tayin için, üniversite için, sınav için, konser için, protesto için gittik. Bu sefer sadece paylaşmak için gidiyoruz!” sloganıyla çıktık yola.

 

Biz, eğitimcinin eğitiminin, eğitim sistemimizdeki birçok sorunu çözeceğine, deneyimlerimizin ve sorun odaklı paylaşımın bizi güçlendirdiğine, daha donanımlı hale getireceğine inanıyoruz. Tüm bu sebeplerle bu yıl öğretmenlerin herhangi bir çatı altına girmeden, herkesi ve kesimi kucaklayarak, sadece eğitimi konuşup, kaliteli eğitimcilerin katkılarından faydalanacağı, genç Fen ve Teknoloji öğretmenlerine, “Bir öğretmen çok şey değiştirebilir” anlayışını kazandırmayı hedefleyen bir paylaşım toplantısının ilkini gerçekleştireceğiz.

 

Toplantıda, her öğretmenin ortalama 5 sınıf ve 200 öğrenci ile paylaştığı pratik uygulama örnek ve çalışmalarının, geniş bir ağ üzerinden tüm Türkiye’ye yayılması, bilgi, birikim ve deneyim paylaşımlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlamasını hedeflemekteyiz.

 

Bu etkinliğin planlanması ve gerçekleşmesi sırasında hiçbir siyasi, dini veya sendikal bir çatı kullanılmamıştır. Toplantı fikri yaklaşık 8 yıldır faaliyet gösteren ve ülkemizin her yerinden 10015  Fen ve Teknoloji öğretmeni üyesi ile Türkiye’nin en büyük öğretmen zümresi http://groups.google.com/group/fenokuluogretmen/

 portalında ortaya çıkmış, planlanmış ve  gerçekleştirme yoluna girilmiştir.

 

Türkiye’nin farklı illerinden gelen 280 lider, öğrenmeye   paylaşıma açık , gönüllü öğretmenin katılacağı etkinliğe Prof. Dr. Ziya Selçuk, Prof.Dr. Ethem Derman, Doç. Dr. Nurdan Kalaycı, Dr. Ahmet Nuri Akay, Elgiz Henden, Fatih Gizligider, Mahmut Yılmaz, Mert Koçer, Fatih Akyüz ve Burcu Yeniceli, sunumları ile katılacaklar.

Bu çalışmaya www.fenokulu.net planlama ve organizasyon, Ankara Sınav Koleji toplantı yeri temini, Vitamin öğretmen ise toplantıyı canlı yayınlayarak destek  olmaktadır.

22 Ocak 2012 Pazar günü Ankara Sınav Kolejinin ev sahipliği yapacağı paylaşım toplantısında siz değerli medya mensuplarını da aramızda görmekten memnuniyet

duyacağız. Ülkemizde ilk kez yapılacak bu eğitimde destekleriniz bizim için çok büyük önem taşıyor.

 

Saygılarımızla

Türkiye Fen ve Teknoloji Öğretmenleri 1. Paylaşım Toplantısı

Organizasyon Ekibi

 

Bilgi ve Danışma

Burcu Yeniceli İnevi

5333923606

Mail: burcuyeniceli@hotmail.com

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)