adscode

'Teknolojiye bu kadar yatırım yapılırken, bilgisayar dersleri neden kaldırılıyor?'

MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, "Herhangi bir baskı altında kalmadan araştıran bir gençlik yetiştirmek lazım. Din dersinin bu işin ilmini veren hocalar…

'Teknolojiye bu kadar yatırım yapılırken, bilgisayar dersleri neden kaldırılıyor?'
Özel Eğitim

Olması gereken eğitim sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, "Dindar nesiller yetiştirme söyleminin çarpıcı bir biçimde kutuplaşmayı ortaya çıkaracağı ve ötekileştirmeye neden olacağı unutulmamalıdır. Kemalist genci, dindar genci ve tinerci gencinin hepsinin bizim gençliğimiz olduğu unutulmamalıdır. Bu gençlik Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğidir. Önemli olan ötekileştirmeden yapılan bir eğitim sisteminin olmasıdır." şeklinde konuştu.

FATİH Projesi'nin Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi olarak gündeme geldiğini söyleyen Topcu; ama gerçekte çok büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Topcu projenin popülist bir proje olduğunu ve öğrenci merkezli olmak yerine, bilgisayarın merkeze alındığını ifade etti.

Topcu "Bu proje ile teknoloji, bilgisayar araç değil, amaç haline gelmiştir. Öğretmenler bir haftada aldıkları 15 saat dersle bu dersleri nasıl götürecekler. Öğretmen, öğrenci ve aile boyutuyla bakılması gerekir. Ders programları nasıl yetişecek? Öğrenciler merkezi sınavlara nasıl hazırlanacak? Sürekli değişen teknoloji nasıl takip edilecek? Altyapı ne kadar hazır ve ne getirecek? Eğitimsel başarıyı arttırdığına yönelik elde daha tam veriler yokken hangi mantıkla bu uygulamaya başlandı? Zihinsel hazır olma düzeyi hazır değil." diye konuştu.

Topcu sözlerini şöyle sürdürdü:

"En önemlisi teknolojiye bu kadar yatırım yapılırken Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenlerinin Şubat atamasında 143 tane ataması ve ilköğretim 4. Ve 5. Sınıflarda İlköğretim bilgisayar derslerinin kaldırılması ve İlköğretim 2. Ve ortaöğretim kademesinde ikinci öncelikli seçmeli ders statüsüne konmasıdır.

Herhangi bir baskı altında kalmadan araştıran bir gençlik yetiştirmek lazım. Din dersinin bu işin ilmini veren hocalar tarafından verilmesi doğrudur; ama baskı yapılmaması ve diğer inançlara da özgürlük alanı bırakılması gerekir.

Gençlik bilinçli bir gençliktir ve kendi kararını verecektir."

Meclis Haber

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)