adscode

TEV 44. yılını kutladı...

Türk Eğitim Vakfı 44. kuruluş yıl dönümünü Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutladı...

TEV 44. yılını kutladı...
Özel Eğitim

 4 Mayıs 1967'de Merhum Vehbi Koç önderliğinde, eğitime gönül vermiş 205 hayırsever tarafından kurulan Türk Eğitim Vakfı, bu yıl 44. yılını kutluyor.

 

Vakıf Yönetim Kurulu Vakfın 44. yılında Antalya da toplandı. Divan Antalya Otel'de yapılan aylık yönetim kurulu toplantısının ardından Ömer Koç başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, önce Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı, daha sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti.

     Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Turgut Bozkurt vakfın 44'üncü kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vakfın kuruluşundan bugüne kadar 182 binin üzerinde öğrenciye burs verdiğini belirten Bozkurt şunları kaydetti:

     ''Türk Eğitim Vakfı'nın bugüne kadar yurt içinde 182.886, yurt dışında bin 309 gencimize eğitim bursu verdi. Bunların içinde 21 bin 688'i Antalya doğumlu. Ayrıca Antalya da Vasiyetçimiz Kamile Cephanecioğlu adına bir Huzurevi, Gülgün ? Nihat Ömür adına 250 kişilik Üniversite öğrenci yurdu yapma çalışmamız devam etmektedir. Türkiye genelinde 15 İlköğretim Okulu, 2 Anadolu Lisesi, 2 Öğrenci yurdu, 1 çok amaçlı Toplum merkezi, 1 Çıraklık Eğitim Merkezi, 1 Kütüphane, üstün yetenekliler için Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) topluma kazandırılmıştır. Antalya'da Mal varlığını Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayan 14 Hayırsever mevcuttur.''

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)