adscode

‘Yabancı Dille Öğretime Hayır’

Bazı sivil toplum örgütleri, Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçeyi resmi dil ilan etmesinin 734. yıl dönümü kapsamında ''Yabancı Dille Öğretime Hayır'' kampanyası başlattı.

‘Yabancı Dille Öğretime Hayır’
Özel Eğitim

 

Ulusal Eğitim Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin başarılarını engellediği gerekçesiyle Anadolu liselerinde bir kısım derslerin yabancı dille öğretilmesi uygulamasının, bundan 10 yıl önce kaldırılarak bütün derslerin Türkçe işlenmesine dönüldüğü belirtildi.

     Açıklamada, eğitimcilerin, ''Bugün bazı üniversitelerde eğitimin bütünüyle veya üniversitelerin bazı programlarında yabancı dille yapılmasının hem öğretimi zorlaştırdığını, öğrencinin başarısını düşürdüğünü hem de uygulamanın ulusal egemenliğe aykırı olduğunu belirttikleri'' ifade edildi.

     Açıklamada özetle şunlar kaydedildi:

     ''Daha önce bu konuda dile gelen yoğun itirazlar üzerine 2000 yılında TBMM'de kabul edilen Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı'nda yabancı dille öğretime son verileceği ve bütün eğitim kurumlarında eğitimin Türkçe yapılacağı hükmü yer almış, 65 milletvekili bir kanun önerisi de hazırlamıştı. 12 Haziran seçimlerinden sonra TBMM'de bu konunun yeniden gündeme getirilmesi bekleniyor.''

     ''Yabancı Dille Öğretime Hayır'' kampanyasına, Anadolu Eğitim Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Bağımsız Eğitimciler Sendikasının da aralarında bulunduğu 25 kitle örgütünün katıldığı bildirildi.

    


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)