adscode

TÜRVAK'tan '4+4+4' lük Destek

Yeni eğitim yasasının 4+4+4 gerekliliklerine uygun olarak restore edilerek ek 7 derslikle büyütülen Türker İnanoğlu İlkokulu ve Ortaokulu, dün törenle açıldı.

TÜRVAK'tan '4+4+4' lük Destek
Özel Eğitim
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve ünlü yapımcı  İnanoğlu’nun kurdele keserek açılışını yaptığı okul, renkli görüntülere sahne oldu.
Ünlü oyuncu Zeki Alasya, sunuculuğunu yaptığı törende İnanoğlu’nun eğitime verdiği desteğin diğer hayırseverlere de örnek olması gerektiğini belirtti. Alasya’nın davet etmesiyle okuldan mezun olan ve şu an Hüsnü Özyeğin Üniversitesi’nde burslu olarak okuyan Muhittin Yücel konuşma yaptı.
‘O hallerine dayanamadım’Okulun açılış öyküsünü anlatan  İnanoğlu ise “1986 senesi kış günüydü. ‘Çiçek Taksi’ dizimizin bir sahnesi bu karşıdaki mezarlıkta çekiliyordu. Ben de sete ziyarete gelmiştim. Onlarca çocuk soğukta üşüyerek burada bekliyordu. Şu gördüğünüz binada tek derslikli yerde beş sınıf bir arada eğitim görüyordu. Dışarıdakiler, içeridekilerin çıkmasını bekliyorlar ve öyle sınıflara giriyorlardı. İstanbul içinde böyle bir eğitimin olması beni üzdü. Buraya okul yapmayı hedefledim. 1996 yaz başında başlayıp ekim ayında tamamladım. Tek katlı 8 derslikli okulu milli eğitimin hizmetine vermek beni çok mutlu etti. 4+4+4 sistemine geçince bu sene sınıfları büyütüp ilave olarak 9 derslik yaptırdık. Bu okulu yapmak beni çok mutlu etti. Talebelerin coşkuyla okula gelmelerini görmek benim için sevinç kaynağı. Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğine inanıyorum.  Bu okulun yanındaki arsaya iletişim meslek lisesi de yaptırmayı hedefliyorum” dedi.
Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)