adscode

DES: Okullarda kılık kıyafet serbest olsun

DES Genel Başkanı Avcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den, kıyafet yönetmeliğini değiştirerek, öğrencileri önlük ve okul formasına, öğretmenleri de takım elbise, kravat ve gömleğe “mahkum eden darbe…

DES: Okullarda kılık kıyafet serbest olsun
Özel Eğitim


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli EğitimBakanı Ömer Dinçer'den,kıyafet yönetmeliğini değiştirerek,öğrencileri önlükve okul formasına, öğretmenleri de takım elbise, kravat ve gömleğe “mahkum edendarbe mirası kıyafet yönetmeliğinden kurtarmasını” istedi. 

 

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Dinçer’in,öğrencilerin kılık kıyafetinde serbest uygulamalara gidilebileceği sözlerinihatırlattı. Dinçer'den, kıyafet yönetmeliğini değiştirerek, öğrencileri önlükve okul formasına, öğretmenleri de takım elbise, kravat ve gömleğe “mahkum edendarbe mirası kıyafet yönetmeliğinden kurtarmasını” isteyen Avcı, her okula görefarklılık gösteren okul önlüğü, forma ve resmi kıyafetlerin ailelerin bütçesineyük ve gereksiz masraf getirdiğini dile getirdi. Eğitim ve bilimin, özgürortamlarda ve özgür bireylerin kafalarında yeşereceğini vurgulayan Avcı,şunları ifade etti:

 

“Kıyafet yönetmeliği, tek tip öğrenci ve tek tip öğretmenprofili oluşturuyor ve bu da eğitim psikolojisiyle ve pedagojik anlayışlauyuşmuyor. Okullarda ve öğrencilerin zihninde monolitik bir kültür oluşturuyor.Dinçer'in, 30 yıl önce cunta gölgesinde çıkarılan kıyafetyönetmeliğini toptan kaldırmasını istiyoruz. Okulların huzur ve disiplininitehdit eden unsurları kılık kıyafette aramak, kot pantolonu, uzun saçı veserbest kıyafeti tehlike olarak görmek en masum ifadeyle statükoculuktur. Adaletli,aydınlanmacı, halkçı, nitelikli, bilimsel, özgür ve demokratik bir eğitimsistemini bu kıyafet yönetmeliğiyle yakalamamız mümkün değildir. Eğitimsistemini çağdaş, eşitlikçi, demokratik ve bilimsel bir forma sokmak için ezberbozan reformlara imza atan Dinçer'i, yeni ve cesur bir adım atarak Türk Eğitimtarihine geçmeye çağırıyoruz.”

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)