adscode

Uğur Koleji Anadolu Lisesi'nin Bursa'nın Sansarak Köyü'nde Bir Kardeş Okulu Oldu!

UĞUR KOLEJİ ANADOLU LİSESİNİN YEŞİL BURSA’NIN SANSARAK KÖYÜNDE BİR KARDEŞ OKULU OLDU!

Uğur Koleji Anadolu Lisesi'nin Bursa'nın Sansarak Köyü'nde Bir Kardeş Okulu Oldu!
Özel Eğitim





 
”Orda bir köy vardı, o köy bizim köyümüzdü.” 
Uğur Koleji Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, bütün çocuklar doyasıya oynasın, hiç üşümesin, evde, okulda yüzleri hep gülsün, hep şarkı söylesinler, buldukları her kitabı okusun, her bilginin izinden gitsin diyerek “Çocukluklarını Yaşat Kampanyası” başlattılar.


Uğur Koleji Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri,”Orda bir köy vardı, o köy bizim köyümüzdü.” dediler ve aralık ayında Bursa’nın Sansarak köyü İlköğretim okulundan Elif Öğretmen’in internetteki çağrısına cevap vererek bir kardeş okulla tanıştılar. Günler geceler, sınavlar, yarışmalar, tiyatrolar derken ve hayat akıp giderken yardımlaşma duygusuyla Özel Uğur Anadolu Lisesinde hoş bir telaş başladı. Elif Öğretmen’den ihtiyaç listesi istendi, onun ilettiği ihtiyaç listesinde neler yoktu ki… Sobadan tutun da öğretmen masasına, kitaplara, bilgiye ulaşacakları bir sürü kaynak, araç ve gerece, anaokulu için oyuncaklara…


Uğurlu Gençler hiç vakit kaybetmeden el ele verip eksiklikleri tamamladı.19 Ocak sabahı İstanbul’dan hareket eden 11 kişilik grup üç saatlik bir yolculuktan sonra Sansarak köyündeki miniklerle buluştu. Gönül dolusu sevgiyle kucaklaştı kardeş okulların öğrencileri. Sadece iki derslikli okulun 1.2.3. ve 4. sınıfı aynı derslikte bir öğretmenle öğrenim gören öğrencilerine hediyeler, oyuncaklar dağıtıldı. Anaokulunun zemini laminant kaplandı, sobalar kuruldu. Yanan sobaların başında koyulaşan sohbetle çaylar içildi. Sonra koliler açıldı, kaynak araç ve gereçler öğretmene iletilirken, kitaplar raflara dizildi. Öğrencilerin kitaplara ilgisi görülmeye değerdi doğrusu. Sansarak köyünün minik öğrencileri, ağabeylerine, ablalarına şarkılarla teşekkür ederken Uğur Koleji Anadolu Liseliler paylaştıkça artarak, zenginleşerek döndüler İstanbul’a.

www.egitimajansi.com








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)