adscode

Velilerden Şikayet Yağıyor; 'ALO 147 CEVAP VERMİYOR'

Veliler eğitimle ilgili şikayetlerini duyurmak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın ALO 147 şikayet hattında muhatap arıyor. Ama ALO 147'den ses yok! Sürekli telesekretere düştüklerini, yanıt alamadıklarını…

Velilerden Şikayet Yağıyor; 'ALO 147 CEVAP VERMİYOR'
Özel Eğitim

 

 

 

 

 İşte velilerin Bakanlığa ulaştırmak istedikleri şikayetler;

 

 

Sizde yorumlarınızı, iletmek istediklerinizi sayfamıza editor@abbasguclu.com.tr adresinden bize iletin bu sayfada yayınlayalım.

 

 ***

''Abbas bey merhaba,

Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde henüz bir cevap bulamadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum. (Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü telefonla aramak ve istenilen yere ulaşmak pek mümkün değil. Isterseniz siz de bir deneyin. Ulaşamadığınızı göreceksiniz)

Sorunum şu:

Anadolu liseleri ek yerleştirme sonuçları açıklandığında (18 Eylül) Nişantaşı Anadolu Lisesinde boş kontenjan 58 kişi görünüyordu. Kızım bu okula 105. Sıradan yedek olarak gireceği açıklandı. Bugün kontrol ettiğimde boş kontenjan 45 olarak görünüyor ancak bizim yedek sıramız gene 105 görünüyor.
YA 13 KİŞİ LİSTE HARİCİ OKULA KAYIT YAPTIRDI YA DA SİSTEM ÇALIŞMIYOR. HER İKİ HALDE DE BİZLERİN CANI YANIYOR!

Bu sorunu Ankara'da Orta Öğretim Kurumu Genel Müdürlüğü nezdinde ve İstanbul İl Milli Eğitim nezdinde telefonla arayarak sormaya çalıştım ama cevap alamadım. (Her iki kontenjan ile ilgili çıkışlar elimde bulunuyor.)

Bu tür sorunları bilmeniz gerektiğini düşünerek size yazıyorum.''

 

 

****

 

 

Orta öğretim kurumlarında öğrenci nakillerinin ayda bir yapılması velileri ve öğrencileri mağdur ediyor!

''Sayın Güçlü
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Ben şu an birçok velinin yaşadığı ancak çözüm bulamadığı bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Geçen yıl kızımı Konya'da özel bir anadolu lisesine  %75 indirim ile kaydettirdim. Ancak okul bu sene artık indirim yapmayacağını ve bu indirimin başarı bursu olduğunu, çocuğun ilk %10'a girememiş olması nedeniyle bu indirimin artık yapılmayacağını belirtti. MEB'e 12.06.2013 tarihinde şikayette bulunmama rağmen dilekçeme olumlu veya olumsuz bir cevap alamadım. Bunun üzerine çocuğun kaydını devlet okuluna almak için başvuruda bulundum. Ancak 16.09.2013 tarihi itibariyle bir ay süreyle nakillerin kapandığını ve bir ay beklemem gerektiğini öğrendim.
Şimdi sormak istiyorum bir ay boyunca benim çocuğum bu özel okulda okumak zorunda mı?
Diyelim ki öğrenci okulda problem yaşadı ve başka bir okula hemen geçmesinde fayda olacak illa ki bir ay beklemek zorunda mı kalacak?
Yada Hakkari'de görev yapan bir memurun Ankara'ya tayini çıksa, çocuğu bir ay daha Hakkari'de okumaya devam mı edecek?

Lütfen bu sorunu ilgililere iletmenizi ve eski uygulamaya dönülmesi yönünde çağrı yapmanızı istirham ediyorum. Çünkü bizim sesimiz hiçbir şekilde Ankara'ya ulaşmıyor.
çok uğraşmama rağmen şuana kadar MEB'de hiçbir yetkili ile görüşemedim. ALO 147'yi 20 dakika boyunca aramama rağmen telesekreterden başka bir yetkili karşıma çıkmadı.
İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.''

 

*****

 

 



''Merhaba

16/09/2013 saat 21.00 itibariyle ek yerleştirme sonuçlarına baktığımızda , kızım 31 boş kontenjanlı bir okulun 33 . yedeği idi.
Bugün yani 17/09/2013 saat 12.00 itibariyle sonuçlara baktığımda aynı okulun kontenjanının 22 ye düşmüş olduğunu gördük .
Eğer yedekten 9 kişi girmiş olsa , bizim sıramızında ilerlemesi gerekmiyor mu ?

147 yi arıyoruz ama cevap alamıyoruz. Okul yöneticileri hiçbir şekilde cevap veremiyor .''

***

 



''İyi çalışmalar Abbas Bey;
20 Eylül saat 17.00 itibarıyla kontenjanlar dolmazsa meb ne düşünüyor?Hesaplarıma göre bir tıkanıklık olacakdır.Önceki tercihimizde yedeklendiğimiz okulda bu kayıtta yedek listeye bile alınmadık.Boş kontenjanların kaç katı yedek liste oluşturulmuştum?Yedek yerleştirme ekkayıt okul taban puanı tercih eden öğrencinin puanına göremi belirlenmektedir?Anadolu liseleri nakil geçiş yönetmeliği kaldırıldımı?38.maddeye istinaden yeni genelge yayınlandımı?
Teşekkürler''

 ***

 

''Günaydın, Sayın Abbas Bey;
2013-2014eğitim öğretim dönemine maalesef çok çok kötü başladık.Liseye başlayan oğlum ve eminim birçok evladımız fazlasıyla gergin.Biz veliler yarın ne olacağını bilmiyoruz.Anadolu lisesi yerleştirmesinde bir okula kaydımızı yaptırdık.Oğlum kayıtlı olduğu ve öğrenime başladığı okuldan memnun değil.Hiçbir yedeğe yerleşemeyip yeniden tercih yaptık.Sonuç nafile .Eski tercih ettiğimiz okulda yedeğe bile giremedik önceden yedek listede bulunmamıza rağmen.şuan devam ettiğimiz okulda müdür kadrosu boşaltılmıştı.Henüz ders kitapları bile dağıtılmadı.Kıyafet konusunda bile bir karar alınmış olmasına rağmen açıklama yapılmadı.Bilgi mesajı bile gönderilmeden toplantı gerekçesiyle okul yarım gün tatil edildi.Servisler kendi havasında ,pazarlığın lafını bile ettirmeyip daha fazla para kazanmanın peşinde bir zihniyet içindeler.Oğlumun sınıfının mevcudunun yarısı bugün açıklanacak listelere odaklanmış.Böylemi olmalıydı,İdaresiz ,disiplinsiz bırakılan okullar,(müdür atamaları yüzünden),bireysel çalışan servisler,dolmayan kontenjanlar,boşa giden emekler ,bu sene herşeyin acısı bizdenmi çıkarılmalıydı.Hepimiz ailecek sınav travması arkadan güven kaybı onun üzerinede acaba bugün ne değişiklik olur diye pc ekranından ayrılmayan paranoyalar yaşamaya başladık.İnanın oğlum bu ülkede yaşamayacağım ilerde demeye başladı.Benim gibi bir vatanını seven anne için inanın bu çok acı..''

 

*****

 

''Merhaba Abbas beyIlk yerlestirmelerde yedekte oldugumuz okulun son yerlestirme sonuclarina gore yedegine bile giremedik Baska tercihlerimizde olumsuz sonuclandi Yerlestirmeler sonucunda yeniden bos kontenjanlar kalirsa tekrar yerlestirme yapilabilirmiNe yapmaliyiz sonuclarda kazanamadiniz yazsa bile yinede sistemde bir degisiklik olabilirmi Surekli takipmi edelim mi Ne yapacagimizi sasirdik''

 

***

 

'Abbas bey merhaba,

Kızım 431.208 puan aldı ,boş kontenjanları hesapladığımda fen lisesi dahil en az 209 kişi boş kalmıştı,bizim gireceğimiz okulda yedekde ilk gelen sıralamada 144 görünüyorduk,ama giremedik,bu şekilde ek yerleştirmeden sonuç alınması mümkün değil,kesinlikle ek yerleştirmeleri uzatmaları gerekmektedir,lütfen bu rezaleti ilgililere anladıkları dilden anlatırmısınız,teşekkürler.


Saygılarımla'

*****

"Ben çocuk hakları sözleşmesi gereğince çocuklarımız daha fazla yıpranmasın, görünen boş kontenjanların doldurulması için kayıt yerleştirme sürecinin uzatıldığı açıklaması tez vakitte yapılsın müsteşarlar tarafından .KAYIT TAKVİMİ bekliyoruzzzzz"

*****

"İlk tercih takviminde girmek isteğimiz okula giremedik. İkinci tercih takvimi açılınca yedekten istediğimiz okula kayıt yaptırdık. Adil olan boş kontenjanların dolana kadar sistemin açık kalması ve kayıt süresinin 1 günle sınırlandırılmasıdır. Hak verilmez alınır; baskıya devam"

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)