adscode

WISE Ödülleri 2011 için başvurular başladı!

Tüm dünyadaki yenilikçi eğitim projelerini belirlemek, sergilemek ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen Eğitim için Dünya Yenilikçilik Zirvesi (WISE) Ödülleri 2011 başvuruları başladı.

WISE Ödülleri 2011 için başvurular başladı!
Özel Eğitim

Dünyadaki tüm eğitim sektörlerinde yer alan organizasyonlar yenilikçi eğitim projeleriyle, Eğitim için Dünya Yenilikçilik Zirvesi (WISE) Ödülleri 2011’e 31 Mayıs 2011 tarihine kadar www.wise-qatar.org adlı web sitesinden başvuru yapabilecekler.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen WISE Ödülleri, Eğitimi dönüştürmek: Yatırım, Yenilik ve Katılım teması altında başarılı girişimlere dikkat çekmeye devam ediyor. Eğitim ve toplumlar üzerinde en olumlu etkiye sahip olduğuna karar verilen 6 proje, 1-3 Kasım tarihleri arasında Katar’ın Doha kentinde düzenlenecek olan WISE 2011 Zirvesi’nde, seçkin uzmanlardan oluşan jürinin seçimiyle belirlenecek. Kazanan projeler 20.000 Dolar değerinde bir para ödülüyle ödüllendirilecek ve bu projeler aynı zamanda basında yer alarak tüm dünyada kamuoyunun dikkatini çekecek.

WISE Başkanı ve WISE Ödülleri Jürisi, Dr. Sheikh Abdulla bin Ali Al-Thani; “Diğer projelere ilham kaynağı olacağı ve tüm dünyadaki uygulayıcılara ve öğrencilere fayda sağlayabileceği için en iyi uygulamaları gündeme getirmeye ihtiyaç var. Yenilikçi projelerle uğraşan insanları, başarılarını paylaşmaya çağırıyorum ve insanların hayatlarını iyileştirme konusunda önemli etkileri olan yeni modeller keşfetmeyi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

2009 yılında WISE Ödülü kazanan projelerden biri, Fundacion Paraguaya’da Martin Burt tarafından başlatılan Kendine Yeten Okul modeliydi. Bu model, Latin Amerika ve Afrika’daki 27 ülkede başarıyla uygulandı.

Save the Children örgütünden, Geleceği Yeniden Yazmak projesi ile 2010 yılı WISE Ödülü’nün sahibi Tove Wang; “WISE Ödülünü kazanmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. Bu ödül çocuklara büyük ölçekte hizmet verebilen bir ajans olarak profilimize katkı sağlarken, bize eğitim konusunun tartışıldığı önemli politik arenalara erişme imkânı sundu” dedi.

2011 WISE Ödülleri Jüri Üyeleri arasında aşağıdaki isimler yer alıyor:

- Dr. Abdul Waheed Khan - Bahreyn Krallığı İş Üniversitesi Başkan, Talal Abu Ghazaleh

- Rodrigo Baggio, Brezilya, Centre for Digital Inclusion Kurucu ve İcra Direktörü,

- Esko Aho, Nokia Kurumsal İlişkiler ve Sorumluluk Başkan Yardımcısı

ve eski Finlandiya Başbakanı

- Linda Koch Lorimer, Yale Üniversitesi Başkan Yardımcısı ve Sekreter

- Dr. Sheikh Abdulla bin Ali Al-Thani, Katar Vakfı, WISE Başkanı, ,

WISE Ödülleri hakkında daha fazla bilgi için: www.wise-qatar.org

WISE Ödülleri jürisi en iyi uygulamaları ödüllendirirken, Şubat ayında başlatılan WISE Eğitim Ödülü, eğitime dünya standardındaki katkılarından dolayı bir kişi ya da takıma verilecek. Kasım 2011’de düzenlenecek WISE Zirvesi’nde açıklanacak ödül sahibi, 500.000 Dolar ve altın madalyayla ödüllendirilecek. Bu, dünyada eğitim için verilen ilk ve en büyük uluslararası para ödüllerinden biri olma özelliği taşıyor..

Eğitim için WISE Ödülü aday başvuruları, www.wiseprizeforeducation.org adresinden 30 Nisan 2011'e kadar yapılabilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)