adscode

Yazlıca Köyü çocukları artık bilgiye daha kolay ulaşıyor!

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu, Şanlıurfa’nın Yazlıca Köyü İlköğretim Okulu’ndaki 650 minik öğrenci için 4076 kitaptan oluşan bir Kütüphane ile 15 bilgisayarın bulunduğu Bilgisayar Laboratuvarı…

Yazlıca Köyü çocukları artık bilgiye daha kolay ulaşıyor!
Özel Eğitim

  

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ne bağlı Yazlıca Köyü İlköğretim Okulu’nun 650 öğrencisi için artık kitaba ve bilgiye ulaşmak çok daha kolay. Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu, 5. Farkındalık Hareketi kapsamında, Yazlıca İlköğretim Okulu’ndaki 650 öğrenci için 4.076 kitaptan oluşan bir Kütüphane ile 15 bilgisayara sahip bir “Bilgisayar Laboratuvarı” kurdu.

 

Sınıfların ihtiyaçlarına göre program belirleyen Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu üyeleri, kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı kurmanın dışında, diş fırçalamadan resim ve ritm eğitimine kadar çeşitli bilgileri iki gün boyunca minik öğrencilerle paylaştı. Her yıl, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kütüphanesi olmayan bir ilköğretim okuluna kütüphane kurarak, geleceğin umudu olan çocukları daha fazla bilgiyle buluşturmayı amaçlayan Koç Üniversitesi (KÜ) Gönüllüleri Farkındalık Grubu, 04-05 Nisan 2011 tarihleri arasında Şanlıurfa Yazlıca İlköğretim Okulu’ndaydı.

 

Koç Üniversitesi’nde eğitim gören 26 öğrenciden oluşan KÜ Gönüllüleri Farkındalık Grubu, herkesin çevresindeki olaylara karşı duyarlı olmasını ve bu konudaki hassasiyeti farkındalık yaratarak diğer insanlara aktarmayı hedefliyor.

 

Her yıl Türkiye’nin farklı bölgelerinde kütüphanesi olmayan bir okula kütüphane kurarak, yarının umudu olan çocukları daha fazla bilgiye ulaştırmak, geleceğe dair umut ve ışık götürmek için çalışıyor.

Bu amaçla, bu yıl Şanlıurfa’nın Yazlıca Köyü İlköğretim Okulu’na ulaşan Farkındalık Grubu Gönüllüleri, bir sınıfı kütüphane, diğerini bilgisayar laboratuvarı yapmak üzere çalışmaya başladı. Önce, sınıflar temizlendi ve boyandı. Ardından kütüphane ile Koç Üniversitesi CIT bölümünün katkısıyla sağlanan 15 bilgisayarın kurulumu gerçekleştirildi. Hikaye, roman ve ders kitaplarından oluşan 4076 kitabı da kütüphaneye yerleştiren KÜ Gönüllüleri Farkındalık Grubu, bu çalışmaları tamamladıktan sonra da her sınıfın gereksinimlerine göre hazırladığı programları minik öğrencilerle paylaştı.

 

Diş Dostu Derneği ile ortaklaşa çalışan KÜ Gönüllüleri Farkındalık Grubu, “Dişler Yolunda Projesi” kapsamında anasınıfı, 1. ve 2. sınıflarda okuyan öğrencilere diş sağlığı ve diş fırçalama konusunda eğitimler verdi. 3. sınıf öğrencileriyle 4 kişilik gruplar halinde tek resim yapmasını isteyen Gönüllüler, minik öğrencilere grup çalışmasının yararlarını anlattı. Ayrıca, 4. ve 5.sınıf öğrencilerine TEMA’nın kuruluşu, amacı ve eğitimleri hakkında bilgiler verilirken, 6. sınıf öğrencilerine fotoğraf makinesinin kullanımı, ışık ayarları ve pozlama değerleri üzerine, 7. sınıf öğrencilerine ise müzikle ilgili temel bilgiler aktarıldı. 8. sınıf öğrencilerine verilen drama eğitimi ile öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışan KÜ Gönüllüleri Farkındalık Grubu, bunların dışında liselere girişlerinde etkili olan SBS (Seviye Belirleme Sınavi) hakkında da bilgi verdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)