adscode

Yeni YÖK Yasası ve Dil Barajı (2)

Akademik yükseltmelerde, kimilerine göre “zulüm”, kimilerine göre ise olmazsa olmazların başında gelen yabancı dil konusu, görünen o ki daha uzun süre tartışılacak.

Yeni YÖK Yasası ve Dil Barajı (2)
AG Blog

Dil barajının makul bir seviyeye çekilmesini ya da hepten kaldırılmasını isteyenler kadar, buna şiddetle karşı çıkanlar da var.
Her iki tarafın da kendilerine göre haklı gerekçeleri var. Dün olduğu gibi bugün de, karşı çıkanların görüşüne yer vereceğiz. Ama hemen sonrasında İngilizce artık bir dünya ve bilim dili, bu yüzden çıta daha da yükseltilmelidir diyenleri dinleyeceğiz. Umarız bu tartışmalar çerçevesinde en doğru yol bulunur...

28 Şubat dayatması
“28 Şubat dayatmacılarının gemi azıya aldıkları günlerde yürürlüğe konulan ve gittikçe sıkılaştırılan ÜDS yabancı dil kriteri, Türk bilim adamlarının bilimsel faaliyetlerini azaltmış ve sekteye uğratmıştır. Bu kriter, bütün akademisyenleri akademik hayattan soğutmuş, bezgin ve yorgun düşürmüştür. Yabancıların bile hayret ve şaşkınlıkla karşıladıkları bu kriter ilmi ve ahlaki olmaktan çıkmıştır.”

Sanat için şart mı?
“Yardımcı doçentim ve mesleki alanım müzik eğitimi. Yazınıza katkı yapabilmek adına birkaç noktayı da hatırlamak istiyorum. KPDS dil sınavında İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi dillerin dışında Arapça, Farsça, Çince vs.. gibi dillerden de sınav yapılmaktadır.

 

Abbas Güçlü'nün Milliyet Diyalog köşesindeki bugunkü yazısının devamı için tıklayın

 

 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)