adscode

Yılın En’leri

Şu günlerde, hemen her yerde özellikle de öğretim kurumlarında, “Yılın En“leri ödül töreni yapılıyor. Kimi en sevilenleri, kimi en başarılıları, kimi de en popüler olanları seçiyor.

Yılın En’leri
AG Blog





Ve listeler öylesine uzun ki, sanki Türkiye’de ödül verilmedik başka kimse kalmadı duygusuna kapılıyorsunuz.Ve işin garibi, eğitim ve öğretim kurumlarının verdiği ödüller içerisinde, sanatçısından futbolcusuna, iş adamından televizyoncusuna hemen herkes varken, eğitim ve bilim adına hiç kimsenin ve kurumun bulunmaması...Öğrencilerin oylarıyla seçilen medya, kültür ve sanat dünyasının zirvedeki isimlerine verilen ödül törenlerinden her ne kadar kaçsam da bazen ben de katılıyorum. Öncelikle kendilerine teşekkür ederiz...Madalyonun görünen yüzünde mutluluk, fiyaka ve bol bol da ödül var. 52 değişik alanda tam 57 ödül. Bu bazen 80, 90’a kadar çıkıyor.Ödülü alanlar da memnun, verenler de.Alanlar ödül aldık diye fiyaka satıyor, verenler de medyada reklamımız oluyor diye seviniyor...Organizasyonu gerçekleştirenlerin çoğu, Genç Bakış’tan tanıdığımız öğrenciler. Törenden sonraki sohbetlerde, sizleri tanımazsam, neler okuduğunuzu, neler seyrettiğinizi, kimlere ilgi duyduğunuzu bilmesem, ödüller benim için sürpriz olurdu. Ama pek çok isim, beni çok şaşırttı diyorum. Onlar da hak veriyor. Ama değişen bir şey olmuyor.
Ödül enflasyonuA üniversitesinde ya da okulunda, durum böyle de diğerlerinde farklı mı?Alın birini vurun diğerine.Örneğin bizim Gazeteciler Cemiyeti’ni ele alalım.Yılda bir tek yazı yazana, gazetecilik başarı ödülü verdikleri çok oldu.Bu nasıl başarıysa...Hemen her yıl değişik kurumlardan en fazla ödül alanlardan biri olarak, bu yazıyla, gelecek yıllar için ödül alma şansımı, sıfıra indirdiğimin farkındayım. Ama artık bu ödül enflasyonuna bir şekilde dur denilmesi gerekiyor.Bu törenlerde, gençlerden, üniversitelerden ödül almakla övünenlerin, gençlere, eğitime ve üniversitelere ne verdiklerini, onlara yönelik ne yaptıklarını hep merak ettim.Ve her seferinde derin hayal kırıklığı ile karşılaştım.
yazının devamını okumak için tıklayın








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)