adscode

YURTKUR'dan, Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrencilere Müjde

YURTKUR, YURT DIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN VE BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ ALMAK ÜZERE BAŞVURAN ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELERİN TESLİM TARİHİ 26 KASIM 2012 TARİHİNE KADAR UZATTIĞINI AÇIKLADI.

YURTKUR'dan, Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrencilere Müjde
Haberler


"YURT DIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN VE KURUMUMUZDAN BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ ALMAK ÜZERE BAŞVURAN ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELERİN TESLİM TARİHİ 26 KASIM 2012 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR.
 
                Yurtdışında öğrenim görmekte olan Türk Vatandaşı yüksek öğrenim öğrencilerine Kurumumuzca son iki yıldır burs ve öğrenim kredisi verilebilme imkanı getirilmiştir.

2012-2013 öğretim döneminde Kurumumuzdan burs ve öğrenim kredisi almak üzere müracaatta bulunan öğrencilerden 16 Kasım 2012 tarihine kadar istenen öğrenci belgesi ve öncelik belgesi teslim tarihi 26 Kasım 2012 tarihine kadar uzatılmıştır

KKTC’de öğrenimini sürdüren öğrencilerin öğrenci belgeleri doğrudan öğretim Kurumundan temin edileceğinden bu öğrencilerin varsa sadece öncelik durumlarını gösterir belgelerini göndermeleri gerekmektedir.

Öğrenciler belgelerini “Söğütözü Mah.2176.Sok.No:25 Çankaya/Ankara” adresindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne posta ile gönderebileceği gibi elden de teslim edebilecektir.

Kurumumuzun kyk.gov.tr internet adresinde öğrencileri bilgilendirmek üzere konuyla ilgili detaylı bilgi yer almaktadır.
                Kurumumuzca halen yurtdışında öğrenimine devam eden 11.389 öğrenciye burs ve öğrenim kredisi verilmektedir. Öğrencilerin aylık burs/kredi miktarları yurt içindeki burs/kredi miktarları esas alınarak öğrenim gördükleri ülkelerin satın alma gücü paritesine göre hesaplanmaktadır.

2012-2013 öğretim döneminde ise 9.274 öğrenci burs ve öğrenim kredisinden yararlanmak üzere müracaatta bulunmuştur. Bunlardan 5.697 öğrenci KKTC’de,  3.577 öğrenci ise diğer dünya devletlerinde öğrenim görmektedirler.
 
                Basın mensuplarına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
Hasan ALBAYRAK
Genel Müdür

 

 www.egitimajansi.com

 

 

 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)