adscode

15 Ülkeden 30 Tebliğci, II. Aile Konferansı’nda 'Aile ve Şiddet'i Tartışacak!

Aile içi ve toplumsal şiddetin sonuçlarına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla 30 Ulusal ve Uluslararası konuşmacı, 1000 katılımcı, akademisyenler, bağımsız araştırmacılar, sivil toplum kuruluşları…

15 Ülkeden 30 Tebliğci, II. Aile Konferansı’nda 'Aile ve Şiddet'i Tartışacak!
Etkinlikler


 Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Kadın Platformu, “Aile ve Şiddet” konulu Uluslararası Aile Konferansının 2.sini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 24-26 Kasım 2012 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak olan konferans; aile kurumunu, problemlerini ve çözüm önerilerini taze tutarak farklı coğrafyalardan farklı örnekleri paylaşmak, akademik tebliğler ve pilot çalışmalar ile konuyu gündemde tutmak, çözüm önerileri geliştirmek ve yürütülen projelere destek sağlamak amacıyla düzenleniyor.GYV Kadın Platformu, üç gün sürecek konferans ile kanun koyucuları, sivil toplum ve kamu kuruluşlarını, kanaat önderlerini harekete geçirmek suretiyle, aile kurumunun yeniden iyileştirilmesi ve güçlendirilmesine müştereken katkı sağlamayı hedefliyor.



 Açılış konuşmasını Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Kalkınma Fonu Orta ve Güneydoğu Avrupa Bölgesel Koordinatörü Dr. Erika Kvapilova’nın yapacağı konferansa katılacak isimler arasında California Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hilal Elver, Brezilya’da 2012’nin en iyi hukuk kitabı seçilen “Rights of children and adolescents in the face of commercial TV” yazarı Dr. Antonio Jorge Pereira Júnior, Türkiye’den Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu ve İnsan Hakları Kurulu’na atanan Av. Fatma Benli’nin yanı sıra Yeni Zellanda’dan Rachel Yielder, Prof. Dr. Beylü Dikeçligil ve Dr. Nil Mutluer gibi uzman akademisyenler yer alıyor. Programda BM Küresel Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu Üyesi Selma Acuner ve Prof. Dr. Nilüfer Narlı da konuşmacı olarak yer alacak.
İçerisinde çözüm politikaları da bulunan bildirilere öncelik tanınacak konferansın oturum başlıkları; Aile ve Şiddet: Uluslararası Yaklaşımlar, Aile içi Şiddet ve Hukuki Boyutu, Çocuğa Karşı Şiddet ve Sonuçları, Aile ve Şiddet: Dini Perspektifler, Aile içi Şiddet ve Toplumsal Boyutu şeklinde belirlendi.

www.egitimajansi.com





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)